"Замръзналото кралство 2" прехвърли един милион лева приходи за 10 дни у нас

Продължението на хитовата анимация на "Дисни" - "Замръзналото кралство 2" продължава да е най-гледаният филм у нас, оставяйки останалите в кината на впечатляващо разстояние по приходи и зрителски интерес, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. За десетте дни историята, тръгнала от приказката "Снежната кралица" на Ханс К. Андерсен, е гледана от 128 576 зрители и има 1 287 683 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - българският "Диви и щастливи", който е сниман на локации в София, Русе, Варна и Велико Търново. Екшън-комедията с Яна Маринова и Луиза Григорова в главните роли е гледана от 21 932 зрители и има 223 491 лева приходи за първия си уикенд на екраните.

Елза и Анна смазаха конкуренцията

На трето място сред най-гледаните филми е отново български филм - "Доза щастие". Драматичната история, създадена по книгата на Весела Тотева и изиграна на екран от дъщеря ѝ - Валентина Каролева, е вече месец на екраните у нас и за това време са я гледали 72 527 зрители и има 581 963 лева приходи.

Четвърта позиция е за автомобилната история "Пълно ускорение" или за по-кратко - за борбата "Форд" срещу "Ферари". Разказът за случващото се около окомплектоването на състезателния автомобил на американската компания за състезанието "24 часа на Льо Ман" - "Форд GT40" и представянето му през юни 1966 година е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са го гледали 31 960 зрители и има 321 907 лева приходи.

Пето място е за драматично-комедийната история в стил Уди Алън - "Един дъждовен ден в Ню Йорк". Случващото се между двамата герои - Гетсби и Ашли - в Манхатън и допирът ѝ до артистичния свят, забъркано със семейни отношения, е гледано от 15 373 зрители и има 154 236 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Шеста позиция е за драмата "Последната коледа", разказ и за ползата от донорството. Изпълненият с музика на дуета "Wham!" и соло-песни на Джордж Майкъл филм за Кейт, която трябва да излезе от омагьосания кръг, в който е влязла и да заживее живота си отново, е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са я гледали 16 959 зрители и има 163 761 лева приходи.

На седмо място е анимацията "Семейство Адамс", чиято история тръгва още в далечната 1938 година от комиксите на Чарлз Адамс в "Ню Йоркър". Типичните за сюжета хумор, съчетан с мрачни истории и съприкосновението му с цивилизования свят през погледа на най-младите членове на фамилията, са на екраните у нас вече пета седмица, като за това време са я гледали 46 825 зрители и има 476 716 лева приходи от билетите им.

Осмо място е за триизмерната история "Господарка на злото 2", която е вече почти втори месец сред първите 10 у нас. Сложните отношения между Злодеида и кралството на човеците, в които влиза и бракът между Аврора и Филип, зад който стои коварен план, са гледани от 139 163 зрители и имат 1 446 608 лева приходи от билетите им.

На девета позиция е третият български филм сред най-гледаните филм у нас - "Завръщане" на Ники Илиев. След седем седмици на екраните, историята, в която е и последната кино-роля на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, е гледана от 85 032 зрители и има 765 148 лева приходи.

Десето място е за военната драма "Битката за Мидуей". Случващото се на тихоокеанския атол в началото на войната между САЩ и Япония през юни 1942 година е гледано от 9 419 зрители и има 91 194 лева приходи за трите седмици на екраните у нас. Извън първите 10 е втората премиера от миналия петък - "Офицер и шпионин". Разказът за "Аферата "Драйфус" е гледан от 3 910 зрители и има 38 223 лева приходи от първия си уикенд на екраните и от фестивала "Синелибри".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Филми

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет