Четири детски филма с премиера на "Киномания"

  • 09 ноември 2019 16:16

  • 355
  • 0
 Четири детски филма с премиера на "Киномания"
© Getty (архив)

Четири заглавия, подходящи да деца между 9 и 13 години, ще имат премиера на "Киномания", съобщиха от НДК.

На 23 ноември е прожекцията на "Рока променя света". Докато баща ѝ я наблюдава от космоса, понеже е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за пръв път й се налага да посещава нормално училище. А там волната й личност моментално изпъква. Тя безстрашно се опълчва на насилниците в класа, защото над всичко Рока винаги се застъпва за справедливостта.

"Чекър Тоби и тайната на нашата планета" на 16 ноември е пътешествие към Австралия, в което Тоби отплава с пиратски кораб, намира послание в бутилка и се озовава на ръба на действащ вулкан.

Коледно забавление ще донесе "Петсън и Финдъс 2: Най-хубавата Коледа" - на 17 ноември. Изобретателният стопанин Петсън е обещал на любимия си котарак Финдъс най-хубавото коледно празненство. Но с такава пакостлива котка у дома, нещата винаги могат да се объркат, особено когато самият Финдъс се втурне да помага.

"Момчето и пеликанът" представя съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата. Филмът показва как екологичната активност на тийнейджърите има силата да промени мисленето на възрастните. Прожекцията е на 24 ноември.

За втора поредна ще има и детски вариант на "Киномания", на което най-талантливите сред децата ще бъдат отличени с детски "Оскар"-и. За да се борят за отличието, малчуганите трябва да представят кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от тях самите. Организаторите отправят и друго предизвикателство към децата, добавяйки категорията "Гледай", вдъхновена от слогана на фестивала тази година.

 

Последвайте канала на

355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини