Рекордно нисък брой зрители на церемонията за наградите "Еми"

  • 24 септември 2019 11:42

  • 542
  • 0
Рекордно нисък брой зрители на церемонията за наградите "Еми"
© Getty Images/Guliver

Излъчената по телевизия "Фокс" церемония за наградите "Еми" е проследена от рекордно нисък брой зрители, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

По данни на "Нилсен медиа рисърч" наградното шоу е гледано от едва 6,9 милиона души - с 32 процента по-малко в сравнение с миналата година, когато също беше отчетен рекордно нисък рейтинг.

Според "Нилсен медиа рисърч" за първи път броят на зрителите, проследили церемонията за водещите телевизионни отличия, спада под 10 милиона. Миналата година шоуто беше гледано от 10,2 милиона души.

Тазгодишната церемония за наградите "Еми" премина без водещ и се конкурираше с популярна спортна програма по телевизия Ен Би Си. Според анализаторите ниският рейтинг е показателен за липсата на връзка между телевизионната публика и Академията за телевизионно изкуство и наука, която присъжда отличията.

Въпреки че сред призьорите се нареди популярната фентъзи поредица "Игра на тронове" на HBO, за мнозина се оказа изненадващ успехът на сериала "Fleabag" ("Боклук") на "Амазон", удостоен с четири награди.

Въпреки понижения зрителски интерес, шоуто беше сред водещите теми в социалните медии, отбелязва Ройтерс. Най-обсъждан в Туитър беше сериалът "Игра на тронове", следван от поредиците "Когато ни видят", "Чернобил", "Fleabag" ("Боклук") и "Убивайки Ийв". 

Последвайте канала на

БТА
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини