Боливуд може да снима филми в Хасково

  • 26 юли 2019 18:09

  • 1008
  • 0
Боливуд може да снима филми в Хасково
© Getty Images

"Има много възможности за сътрудничество между Хасково и Индия. Не се страхувайте от размера на Индия, има много неща, които можем да правим заедно". Това заяви Пуджа Капур, посланик на Индия в България, при срещата си с кмета на Хасково Добри Беливанов, съобщиха от кметската управа. Посещението е било по инициатива на Хасковската търговско-промишлена палата и със съдействието на BIBA - Балкано-индийска бизнес асоциация.

По думите на Капур Хасково би могъл да си сътрудничи със средни и малки индийски предприятия. "Има вариант в Хасково да се снимат индийски филми. Боливуд вече има подобни проекти, реализирани в Испания и Австрия. Надявам се следващият индийски филм да е сниман в Хасково", е казала още Пуджа Капур, предаде общинският пресцентър.

Посланикът е подчертала, че има вариант за обучение на български кадри в туризма в Индия, която се слави като една от страните в Азия с най-добри туристически услуги.

Кметът Добри Беливанов е благодарил за проявения интерес към Хасково и е презентирал възможностите на региона за сътрудничество с Индия. Той е потвърдил, че в Хасково вече са били представители на Боливуд, за да се запознаят на място с условията за евентуални снимки на филм.

Председателят на BIBA Красимир Ангелов е споделил, че има идея за изграждането на логистичен център в района на Хасково, от където индийски стоки и услуги могат да навлязат в Европа. За изграждането на този център щe се разчита на помощ от Индия, е посочил Ангелов.

Последвайте канала на

БТА
1008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини