Аферата Строс – Кан влиза в "Закон и ред"

  • 22 септември 2011 11:53

  • 901
  • 0
Аферата Строс – Кан влиза в "Закон и ред"
© gettyimages

Съдебният процес в Ню Йорк срещу бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва стана основа за филми от сериала "Закон и ред", пише френският в. "Монд".

Главният герой е обещаващ политик, който има всички шансове да стане министър-председател на Италия. Но камериерка от Ню Йорк го обвинява в изнасилване. Показанията на жертвата се поставят под съмнение. Първата серия, която бе излъчена вчера в САЩ, завършва как следовател разпитва дипломата. "Аз ще изляза на свобода, а Вие ще си изгубите работата", казва главният герой във финалната сцена.

Строс-Кан бе задържан в Ню Йорк на 14 май заради обвинения в сексуално посегателство срещу камериерка. По-късно той беше оневинен. Случаят се отрази негативно на кариерата му. Строс-Кан трябваше да напусне поста си, зает от Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, и да се оттегли от надпреварата за президент на Франция. Той бе сочен за основен съперник на Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини