Доминик Строс - Кан няма да се кандидатира за президент

  • 19 септември 2011 07:24

  • 572
  • 0
Доминик Строс - Кан няма да се кандидатира за президент
© Guliver / Getty Images

Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва решил да не издига кандидатурата си на президентските избори във Франция, съобщи Agence France Presse. За това бившият шеф на МВФ съобщил на 18 септември в интервю по френската телевизия TF1.

„Да, аз действително исках да стана президент, но няма да издигам кандидатурата си” – заявил Строс-Кан по време на своята първа публична изява, след като го освободиха от ареста след сексуалния скандал.

Бившият директор на МВФ заявил, че няма по никакъв начин да се намесва в номинациите на Социалистическата партия. Той добавил, че му е нужно време да размисли, преди да реши дали продължи политическата си кариера.

Строс-Кан нарекъл своята връзка с камериерката Нафисату Диало „морална грешка”, но подчертал, че никога не се опитвал да изнасили нито нея, нито която и да било друга жена. Той отхвърлил и обвиненията в опит за изнасилване на френската журналистка Тристан Банон.

Агенция AFP отбелязва, че интервюиращата журналистка е приятелка на неговата съпруга. Докато Строс-Кан отговарял на въпросите, пред студиото се състояла протестна акция на феминистки.

Последвайте канала на

572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини