Еди Редмейн става Стивън Хокинг

  • 13 юни 2013 18:52

  • 3598
  • 0
Еди Редмейн става Стивън Хокинг
© Getty Images

Британският актьор Еди Редмейн ще се превъплъти в образа на прочутия си сънародник - физика Стивън Хокинг, в биографичен филм, озаглавен "Теория на всичко", предаде БТА.

Редмейн, който направи пробив в киното с мюзикъла "Клетниците", е първият избор на продуцентите за ролята, според сайта Deadline.com.

Режисьор на "Теория на всичко" ще бъде носителят на "Оскар" за документален филм Джеймс Марш. Автор на сценария е Антъни Маккартън.

Биографичният филм за Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов ще бъде фокусиран по-скоро върху личния му живот, вместо върху научните му постижения. Говори се, че лентата ще проследява предимно отношенията между физика и първата му съпруга, Джейн Уайлд, а не тези с втората му жена Илейн Мейсън.

71-годишният теоретичен физик и космолог Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов страда от тежко заболяване на двигателните неврони от 21-годишна възраст, парализиран е почти напълно и общува чрез компютър. От тази гледна точка ролята ще бъде сериозно предизвикателство за Еди Редмейн.

Хокинг е играл себе си в телевизионни продукции, но никога не се е снимал в игрален филм. Ученият е озвучавал своя анимирана версия в "Семейство Симпсън" и "Футурама", а през 2012 г. бе гост-звезда в сериала "Теория за Големия взрив". Участвал е и в епизод от поредицата "Стар Трек: Следващото поколение" през 1993 г.

Последвайте канала на

3598 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини