Ден, в който да се радваме на живота във всичките му проявления

  • 19 септември 2024 05:54

  • 9879
  • 0
Ден, в който да се радваме на живота във всичките му проявления
© pixabay

Луната е в знак Овен до 12:04ч на 20 септември.

Може да усещате прилив на енергия, но недейте да се преуморявате нито физически, нито умствено. Хората като цяло са лесно раздразнителни, импулсивни, егоистично настроени, агресивни, държат се по-грубо от друг път. Старайте се да не зачеквате опасни теми. Луната в Овен психологически "добавя масло към огъня". Спокойните и балансирани отношения могат да избухнат с нова сила. Човек в тези дни не търпи наличието на никакви окови. 

Да не се претоварва зрението и очите да не се преуморяват. Особено слаби са очните дъна. Да се избягва носенето на контактни лещи, а ако се носят, да не се оставят твърде дълго в очите. Може да се появи главоболие. 

Лунен календар: продължава 17 лунен ден до 20:09ч 

Ден за вътрешна свобода, разкрепостеност, захвърляне на задръжките, веселие и радост.  Енергията на радостта е свързана с енергията на изобилието, така че успехът, късметът и щастието са привлечени от радостта. Луната освобождава хората от всякакви стеснения и комплекси. Радвайте се на живота във всичките му проявления. В този лунен ден в древна Гърция са устройвали свещените вакханалии и е бил посветен на бог Дионисий. Весел и позитивен ден. Недейте да се обезсърчавате, а освен това ще има много причини да се смеете и да се усмихвате. Не се съпротивлявайте на общото добро настроение. 

Постарайте се да видите радост и смях във всичко. 17-ият лунен ден се нарича още "Камбани" - това е точно такова състояние на вибрираща енергия във вътрешните канали. И трябва да хармонизирате енергията си с общото състояние на радост. Един от ключовете към радостния живот е редовно да се отдавате на малки удоволствия. 

Седемнадесетият лунен ден е ден на еманципация и забавление, успешен, продуктивен за творчество. В този ден е добре да разкриете от себе си най-добрите си страни, да покажете любов към живота и всичко, което ви заобикаля, да се радвате на всяка минута, да давате топлина и нежност на другите. Денят е енергийно наситен и онези, които са развити духовно могат да получат откровения и да познаят истинската универсална любов. 

На този ден емоциите са като бурен поток, който отмива язовира и разрушава всичко наоколо. Интелигентни и възпитани, ние можем изведнъж да станем като римляните в периода на вакханалиите и да жадуваме за зрелища и удоволствия. Основното нещо на 17-ти лунен ден е да не губите разума си.

Пасивен ден, свързан с интуитивното познание, екстаза, преображението. Време за постигане на вътрешна свобода и радост от съществуването. Луната започва постепенно да намалява, така че трябва да си позволим да се отпуснем малко и да пуснем юздите на самоконтрола.

Счита се, че този ден е свързан със Слънцето. Ден, в който трябва да бъдете щедри, да доставяте радост и да не отказвате нищо на деца, на любими хора. В този ден може да срещнете случайно любовта, да се помирите със стар приятел или случайно да попаднете на място, където да намерите някой, който ще помогне в работата и бизнеса.

Не бива да се потискат инстинктите, но разкрепостяването не бива да стига до буйство, цинизъм, наглост и пиянство. Енергията е нужно да се направлява в съзидателното русло, да се разкрие душата в творчеството или любовта. Трябва да има хармония във всичко. 

Не трябва да се напрягате, да нервничите, да живеете по план, защото всичко може да се получи не така, както сте го планирали. Всяка работа трябва да носи удоволствие. 

В този лунен ден е хубаво да се пие червено вино. Най-доброто време да си устроите малък семеен празник, да се съберете цялото семейство дори без повод и да се насладите на общуването. Прекрасен ден за любов и интимност

Ако усещате тежест в гърдите си, тъжно ви е – верен знак, че някъде грешите, замислете се какво не е наред в живота ви и с вас. Болестите възникнали в този ден имат ярко изявени симптоми, остра и дълга продължителност. 

Подстригването ще ви донесе полза, ако не планирате големи промени. В противен случай се въздържайте. 

Удачен ден за всякакви покупки. Важното е да изпитвате радост и да сте в приповдигнато настроение, когато придобивате закупеното. 

Следва 18 лунен ден от 20:09ч на 19 септември до 20:35ч на 20 септември

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
9879 0

Водещи новини