Синьо суперлуние в Риби

  • 30 август 2023 20:37

  • 5697
  • 0
Синьо суперлуние в Риби
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 31 август в 04:36ч е второто пълнолуние (синьо суперлуние) за месец август, което се случва в знак Риби.

Суперлуна възниква, когато пълната Луна е в най-близката си точка до Земята, увеличавайки нейната яркост и влияние върху нас. Изразът "синьо" е просто начин за обозначаване на второто пълнолуние в рамките на същия месец. Иначе не е свързан цвета с Луната.

Пълнолунието винаги е емоционална интензивна фаза, кулминационния момент на лунния цикъл, когато енергиите са се натрупали и достигат своя връх. Време е да намерим баланс между външния и вътрешния свят, позволявайки на пълнолунието в Риби да освети и най-тъмните кътчета на нашата душа.

Пълнолунието в Риби не е подходящо за монотонна работа, свързана с анализи, изчисления, отчитане на данни. Концентрацията на вниманието е намалена, възникват трудности при усвояването на информацията, възможни са грешки и неточности. Времето е благоприятно за творчески проекти.

Енергията на това пълнолуние може да засили интуицията, чувствителността, но и да доведе до дълбоки емоционални проблеми. Трябва да обърнем внимание на духовната страна на нещата, да потърсим вътрешен мир. Риби са силно чувствителен и състрадателен знак. Известни със своята мечтателна природа и склонността си да се изгубват в свят на фантазии и идеализации, затова много е важно да не се отдалечаваме много от реалността.

Съвпада на пълнолунието със Сатурн може да ви накара да почувствате ограничения в различни области. Планетата създава пречки, които ни водят към зрялост. Сатурн, суровият учител, призовава към реализъм и повече отговорност. Бъдете внимателни към думите си и начина, по който се изразявате, тъй като това, което казвате, ще има тежест и последствия.

Добрата организация е ключът към отварянето на вратите, които водят към мечтите!

Пълнолунието в Риби може да донесе известни притеснения през следващите две седмици. През следващите няколко дни може да се почувствате малко уморени, по-чувствителни и дори малко меланхолични. Може да сте притеснени и нервни по всякакви, дори и най-незначителните причини. Тъга, копнеж, сълзи - настроение, което напълно подхожда за този период. Може да се почувствате малко потиснати, нуждаещи се или претоварени. Не позволявайте на предизвикателствата да ви съборят. Пазете се от стрес и претоварване. Грижете се добре за здравето си.

Рядката "синя суперлуна" – най-голямото пълнолуние за годината, изгрява на 30 август

Риби е дълбоко духовен знак. Възможно е да почувствате призив да се свържете с божествените сфери. Може да се посветите на духовни практики, медитации, съзерцание, творческо себеизразяване, да оставите душата ви да се рее свободно.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5697 0

Водещи новини