Меркурий квадратура с Марс – трудно е да си държим устата затворена

  • 17 март 2023 10:56

  • 2986
  • 0
Меркурий квадратура с Марс – трудно е да си държим устата затворена
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Меркурий и Марс са в аспект квадратура на 17 март, тоест на разстояние от деветдесет градуса на дъгата между тях. Транзитът Меркурий/Марс е време на бързи настроения и силни умствени импулси. Този квадрат ще внесе безпокойство и нервност в мислите, в комуникацията. Всеки знае всичко, всеки обсъжда всичко и всеки се ядосва за нещо.

Като вземем влиянието и на близките аспекти от предния ден, които още оказват влияние, а именно Слънце квадрат Марс, Венера квадрат Плутон, негативната енергия е доста засилена в момента. Тук умът (Меркурий) е много активен (Марс), енергията е много импулсивна (квадрат), така че лесно се казват неща, които не трябва и не са на място. С една дума трудно е "да си държиш устата затворена". Остър ум, остър език... грешен момент!

Тази планетарна конфигурация, сама по себе си е доста експлозивна: думите могат да станат особено резки и агресивни. Може да има трудности при разбирането, тъй като хората няма да могат да разберат правилно какво казват другите. Имайте предвид, че може да има голяма разлика между това, което мислите и това, което другият разбира от изразяването на тази мисъл. Ако нямате нищо важно да кажете, по-добре е да замълчите.

Времето е неблагоприятно за всякакъв вид срещи, започване на нов проект и бизнес предложения. Има вероятност да възникнат конфликти на интереси. Можете да се ядосате и да кажете грешни неща. Можете също така да срещнете агресивни или критични хора или да се окажете в по-стресираща и забързана житейска ситуация, принудени да правите нещата бързо. Избягвайте дискусиите и в социалните мрежи!

Всяко бързане може да доведе до отрицателни резултати. Денят не е подходящ за вземане на важни решения, тъй като мисленето ви е неясно, можете да давате прибързани отговори или да ви липсва дипломатичност. Оставете за друг ден всеки сериозен разговор, важна среща или дискусия, за която знаете, че ще бъде противоречива. И бъдете особено внимателни при инциденти, особено тези, които се случват по време на пътуване. Пътуването е неблагоприятно при този транзит.

Съветът е да спрете екшъна за кратко време, поне докато тази силна гневна енергия премине! И не вземайте решение, когато сте ядосани!

От друга страна, ако се използва добре, тази енергия може да се трансформира във вдъхновение и мотивация. Можете да използвате мъдростта си, за да изберете правилния момент, за да кажете правилното нещо на правилния човек, по правилния начин.

Меркурий в съвпад със Слънцето

Другият аспект на деня е транзитът на Меркурий през Слънцето (техният съвпад) в най-добрия случай човек с контакти и връзки става много активен и енергичен, характеризира се с творческа активност, самочувствие. Комуникацията е малко по-интензивна по това време. В най-лошия случай има разпиляване на интелектуална енергия, преумора от връзки и контакти, излишна умствена дейност. Човек изпитва силна нужда да каже нещо, да напише нещо, да публикува. Умът е много активен, по-активен от обикновено. Всичко, което казвате или пишете, има силно въздействие.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2986 0

Водещи новини