Новолуние и частично слънчево затъмнение в Скорпион

  • 24 октомври 2022 18:36

  • 3919
  • 0
Новолуние и частично слънчево затъмнение в Скорпион
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 25 октомври имаме новолуние и частично слънчево затъмнение в знак Скорпион. Време е Вселената да настъпи педала на газта и да започне мащабните промени в живота ни. Известно е, че затъмненията внасят бърза промяна и неочаквани обрати и се смята, че помагат да подредим съдбата си - дори животът ни да се преобърне с главата надолу в процеса.

Малко по малко ще видим как светът се променя, трансформира и „преражда“ в различен контекст. Промените ще настъпят на колективно и социално ниво, но също и на личностно ниво, тъй като по един или друг начин ще бъдем призовани да се развиваме, да оставим след себе си всичко износено и старо, ненужно и да започнем ново начало, всяко в областта, засегната от това затъмнение в личните ни хороскопи. 

Седмичен хороскоп от 24 до 30 октомври

Винаги Новата Луна бележи ново начало, докато затъмненията носят промени и завършване, така че някои кръгове ще трябва да бъдат затворени, за да се създаде пространство за новото. Всички възможности са на масата и можем да направим планове за бъдещето, да преминем към следващата глава от живота си и да започнем нови проекти.

Със Слънчевото затъмнение в Скорпион и Новолуние се отварят нови пътища. Скорпионът е знакът на трансформацията, на радикалните промени. Ще трябва да се изправим пред страхове и несигурност, за да направим промяната, която ще ни придвижи напред. Дълбоките ни чувства ще изплуват на повърхността. Ако криете неща от партньора си, те ще излязат наяве. Ако сте необвързани, може да създадете кармично запознанство.

Слънчевото затъмнение и новолунието са в съвпад с Венера - планетата на любовта, но и на финансите, която току-що влезе в знака на Скорпион, така че въпросите, които ще ни засягат, ще се отнасят до пари и чувства. Тази сесия може да разкрие скрити чувства и желания. Слънчевото затъмнение в този зодиакален знак е уникална възможност да канализираме правилно страстта си, да открием вътрешната си сила и да придобием по-голям контрол върху определени области от живота или върху себе си. Можем да осъзнаем, че ситуациите и хората, които приемаме за даденост, в края на краищата не са такива и сега трябва да се направи ново предефиниране.

Слънчевото затъмнение и Луната са близо до южният лунен възел. Той освобождава и изследва мислите и чувствата. Слънчевите затъмнения при южния възел могат да бъдат свързани с космически събития и със социални катаклизми и вълнения с цел справяне с предизвикателствата за доброто на цялото. Тези космически събития може напълно да променят нещата, които ценим и върху които искаме да работим, а също така може да предоставят внезапни нови възможности в областта на парите и ресурсите.

Ритуал за освобождаване от страхове и проблеми

Запалете бяла свещ. Поставете до нея огнеупорна чиния. На чист бял лист напишете всичко, за което се безпокоите, избройте вашите страхове или проблеми. Подръжте листа между дланите си и после го запалете от пламъка на свещта и изгорете в чинията. Кажете спокойно и твърдо: „Освобождавам от себе си всички страхове. Моля да се решат проблемите ми на най-висше равнище, в правилното време и за мое най-висше благо.“ 

Венера в Скорпион - интензивен емоционален преход

Отнесете пепелта в градината и я заровете с пръст. Ако нямате градина, може да го направите в балконско сандъче на открито или в краен случай в някоя саксия. Пуснете проблемите и знайте, че ще бъдат решени скоро на висше равнище.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3919 0

Свързани новини

Водещи новини