Венера в Овен – романтична агресия

  • 02 май 2022 12:37

  • 7408
  • 0
Венера в Овен – романтична агресия
© pixabay

От 2 до 27 май Венера ще транзитира в знак Овен. Венера е планета, която се свързва с римската богиня на любовта. Тази връзка с богинята не е случайна, тъй като позиционирането на тази планета показва начина, по който виждаме и чувстваме и се справяме с любовта в живота си, във всички социални сфери, както в любовните отношения, така и с нашите приятели, колеги от работа или членове на семейството.

Планетата Венера за приблизително 312 дни извършва една обиколка около Слънцето, като остава във всеки знак за около 26 дни, освен когато е ретроградна.

Когато Венера преминава през Овен, знак свързан със стихията на огъня, тя може временно да повлияе, внасяйки повече импулсивност и ентусиазъм във взаимоотношенията. Тъй като всичко, което се случва във Вселената, в крайна сметка отеква в начина, по който улавяме влиянието на звездите, Венера в Овен носи много силни и завладяващи характеристики, като конкурентоспособност и сила на желанието. Венера в Овен проявява откровеност. Огънят също носи много вълнение в любовните отношения.

Венера ще изпълни нашия емоционален живот с воля, смелост, но и малко нетърпение, както нашите взаимоотношения като цяло, така и нашия финансов живот.

Седмичен хороскоп от 2 до 8 май

Ще направи чувствата ни малко по-идеализирани и възвишени, но и леко егоцентрични. Любовта в този период има тенденция да бъде спонтанна, чувствена, директна и независима. Чувствеността ще витае във въздуха и хората ще се държат смело и независимо.

Венера в Овен може да доведе до по-голяма степен на самолюбие и склонност да се използва романтично завоевание, като потвърждение на собствените сили за привлекателност и любов. Когато Венера преминава транзитно през Овен, нашият любовен стил става по-жив и по-директен. Поемаме нещата в свои ръце, ставаме решителни в преследването на това, което искаме. Жените в този момент могат да възприемат по-директен мъжки подход, когато става въпрос за любов. Тези момичета не се свенят да уредят първата си среща. Те дори може да са тези, които избират датата или първата си целувка. Освен това Венера в Овен може да покаже много конкурентен подход към любовта, прекрачване на границите, склонност към ревност, ниска толерантност към всякакви признаци на емоционално предателство. Нашият фокус е повече върху това, което ние искаме, а не върху това, което иска нашият партньор. 

Това също е идеалното време да запалите отново пламъка в една връзка, който е загубил топлината и силата си. Внимавайте с емоционалните манипулатори, които ще ви ласкаят само за да се възползват от вас.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
7408 0

Свързани новини

Водещи новини