Скоро ретрограден Меркурий

  • 12 януари 2022 14:45

  • 4105
  • 0
Скоро ретрограден Меркурий
© Pixabay
Слушай новината

От 14 януари Меркурий спира своето движение и се подготвя за ретроградният си цикъл до 4 февруари.

Меркурий е планетата в Слънчевата система, която е най-близо до Слънцето. Първите записи за тази планета са направени от шумерите през 3-то хилядолетие пр. н. е. Скоро това знание достига до вавилонците, след това до гърците, а след това и до римляните, които всъщност са нарекли планетата Меркурий в чест на своя Бог. Приблизително 3-4 пъти годишно Меркурий става ретрограден, тоест забавя движението си спрямо други планети.

Ретроградността на Меркурий се отразява върху живота ни в много направления. Не е нито добър, нито лош периода, просто си има своите особености. Човек вместо външното познание се обръща повече към вътрешното, осмисляне на опита, натрупан в миналото.

Може да ви посетят най-неординарни мисли, но е добре да си ги колекционирате без да предприемате тяхната реализация, докато планетата стане отново директна. Ретроградната фаза се явява индикатор на периода, когато е необходимо информационно разтоварване, отдих от отчетите и откъсване от монотонните процеси. Заемете се със старите и отложени дела, които трябва да довършите. Сменете вектора на своята меркурианска активност.

Както Меркурий се обръща назад по пътя си, така и при нас може да възникне нещо интересно от миналото ни, например да срещнем някого, когото отдавна сме забравили. През този период по принцип се затормозяват умствените процеси, интелекта заспива, разума също. Снижава се вниманието, ставаме разсеяни, често правим грешки, пропуски, не ги забелязваме. Покупките ни са неудачни. Купуваме каквото не ни трябва, купеното в последствие се оказва с някакви недостатъци, дефектно или изобщо не е това, което сме си представяли. Понякога ни се зареждат неудача след неудача.

Ретрограден Меркурий се отразява на комуникациите, съобщителните системи, компютрите. Закъсняваме за срещи или ако успеем да се доберем навреме, разбираме, че другия е закъснял или изобщо е забравил за срещата.

През ретроградния период не трябва да предприемате спонтанни действия и да вземате важни решения. Ще бъде невъзможно да се предвидят последствията от тях. Това може да повлияе негативно на бъдещето ви. Това не е подходящото време за планиране и започване на нови неща. Ще отделите много време за тях, но няма да получите желания резултат и може да понесете загуби. При хирургичните операции често се появяват усложнения. Ако не е наложително, по-добре да се отложат през този период. Не е добре да се подписват договори (вкл. брачни), да се купува техника, компютри, смартфони, автомобили. Записвайте си двойно важната информация. Да не се преинсталират в този период компютри.

Ретроградният Меркурий има най-голямо влияние върху хора, които имат силни знаци Близнаци или Дева в хороскопа си, при които Меркурий има силен статус в наталната карта или се намира близо до Асцендента, както и върху хора с Меркурианска професия: писатели, учени, програмисти, търговци, журналисти, счетоводители. Ако ретроградният Меркурий прави аспекти с лични планети и значими точки от вашата натална карта, трябва повече да внимавате.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4105 0

Водещи новини