Слънцето и Нептун в творчески аспект – проводник на Божествена любов

  • 10 януари 2022 13:59

  • 1291
  • 0
Слънцето и Нептун в творчески аспект – проводник на Божествена любов
© pixabay

На 11 януари Слънцето и Нептун образуват хармоничният аспект секстил, чието влияние ще е 1-2 дена преди и след датата. Това е творчески аспект, който генерира вътрешен мир, в смисъл, че подсъзнанието и неговите психически енергии протичат по спокоен и подреден начин. Тази астрологична позиция може да се обобщи като "светлина в подсъзнанието". По такъв начин, чрез тази нагласа и хармонизация със себе си, помага да се открият психически, сантиментални аспекти и духовни способности, които досега са оставали донякъде скрити или завоалирани.

Нептун е най-висшият добротворец в Ангелският свят. Този аспект е проводник на Божествената любов. Над планетата ни в този момент се изливат благотворни влияния и благословия. Който може, нека да се възползва от всичко това. Засилва се интуицията, въображението, музите спохождат поети, писатели, музиканти и художници.

Можем да наречем целия този процес вдъхновение, което ни отваря към по-високи и по-трансцендентни реалности, което само по  себе си не означава, че през целия ден ще бъдете в състояние на екстаз или особена възприемчивост, но един фин балсам ще проникне в душата или астралното ви тяло през тази фаза, лекувайки много рани, чувствителност или страхове, които като всички хора пазите в подсъзнанието си.

Подходящо е за практиките на молитва, медитация, съзерцание, упражнения от духовен характер. Нептун е и планета на изкуството, творчеството и вдъхновението и ще бъде от голяма помощ и подкрепа за реализиране на по-висшите състояния на съзнанието. Символиката на този аспект подтиква нашето въображение към творчество и хората, които са благословени с този аспект в личен план ги имат в изобилие. 

Секстилът на Слънцето с Нептун може да ви даде много дълбоки, полезни и ползотворни прозрения, които ще бъдат чудесна насока за подобряване на качеството на живота ви, ако се стремите да използвате тази енергия за определена цел. Тя ви дава възможност да влезете в контакт с най-дълбоката си цел и да проявите тази част от себе си, която не познавате достатъчно, която е далеч по-ценна от образа на себе си, който показвате ежедневно на света и другите.

Намерете време и пространство за мечтите си и си представете каквото искате да внесете в живота си въз основа на идеалите си. Може да забележите вътрешен копнеж, който се очертава да работи за личните ви мечти, които преди това сте чувствали, че са твърде нереалистични.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1291 0

Свързани новини

Водещи новини