Лунно затъмнение в Лъв: Благоприятно време да подчертаете уникалността си

В последния ден на януари ще бъде едно от най-важните астрологически събития на годината – едновременно с пълнолунието, започва пълно лунното затъмнение (на 31 януари в 15:31ч. в 11-я градус на знак Лъва.) Връзката на оста на затъмнението с Венера и отрицателният аспект към Юпитер към светилата показват, че подсъзнателно можете да се стремите към някои промени в сферата на отношенията с партньорите.

Луната се намира в перигей (най-близко до Земята). Сянката на Земята изцяло ще покрие видимата част от повърхността на Луната. По време на пълно лунно затъмнение нашият спътник потъмнява и придобива пурпурно-червен цвят, поради това тези небесни явления се наричат "Кървавата Луна". затъмнението ще бъде видимо в Азия, Австралия, Европа, Русия, Северна Америка.

Основните теми на затъмнението през януари са любовта и творчеството, защото с това Лъвът се свързва в астрологията. Пълната Луна в Лъв противостои на Слънцето във Водолей в съвпад с Венера, което акцентира върху отношенията. Оста на затъмнението формира квадрат с Юпитер в Скорпион, което означава, че любовта и парите са взаимосвързани. Лунното затъмнение се явява особено мощно пълнолуние, което действа като прожектор, осветяващ скритото в сянката. Това важи не само за външните обстоятелства, но и за личността на човека.

Лунните енергии правят хората по-емоционални, което може да доведе до неочаквани събития на тази дата. В дните на лунното затъмнение, емоциите се засилват и често се появява някаква драма. Луната в Лъв изразява чувствата си твърде демонстративно, понякога дори театрално - такива са свойствата на този знак. Обърнете внимание на случващото се в дните, близки до тази дата. Може би ще има събития, които ще помогнат да се разбере по-добре какво трябва да се направи и какво да се промени.

Полярността на Лъв - Водолей (знаците на Зодиака, в които се намират Луната и Слънцето) се изразява чрез баланса между това, което е лично (Лъв) и какво е безлично (Водолей). Енергията на Лъва е проява на индивидуалност чрез творческо самоизразяване и любов, докато Водолей управлява групите, по-безличните приятелства и обективността. Необходимо е да се намери баланса между любовта и приятелството, както и между личното и безличното изразяване на себе си.

Със затъмнението в Лъв, ние ще се чувстваме по-творчески и вдъхновени, желание да бъдем по-привързани, любящи и щедри. Може би специално внимание трябва да бъде обърнато на развлеченията, писателите, художниците, артистите. Ако искате да подчертаете уникалността си, тогава е благоприятно време.

Любовта и взаимоотношенията също са приоритет. Отношенията с хората, с които имате силна духовна и емоционална връзка, ще бъдат укрепени. Можете да почувствате също, че нещо не е наред във връзките ви, както бихте искали, а не винаги можете да решите сами какво ще стане. Подсъзнателно ще се стремите към промяна и непреодолимо ще настоявате за промени и на вашите партньори. Но ако връзката вече се е изчерпала, тя може да се разпадне. Не твърде силните съюзи ще преминат по това време чрез сериозна криза и може да се сринат. Останалите, ще бъдат тествани за издръжливост. Ако се чувствате застояли и монотонни в личния си живот, бъдете подготвени за неочаквани обрати в сюжета. Възможно е да се случи потресаващо събитие, което ще ви събуди и ще ви насърчи да вземете решение за освежаваща промяна. Най-вероятно нерешените проблеми ще напомнят две седмици преди или след 31 януари 2018 г. Много от астролозите смятат, че последствията от затъмнението траят около шест месеца.

Преди всичко, въздействието му ще засегне представителите на фиксираните знаци на зодиака: Телец, Лъв, Скорпион, Водолей. Ако в рождената ви карта личните планети и важни точки (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Асцендент, МС) се намират във фиксирани знаци в градуси от 6-ти до 16-ти, ще почувствате и влиянието му.

Луната отговаря за психическото състояние на човека, затова по време на затъмнението хората може да се чувстват дискомфортно, да изпитват вътрешна неудовлетвореност, повишена раздразнителност и възбудимост. Лесно поемат негативната енергия на околния свят. Повече на въздействието на лунното затъмнение ще бъдат подложени хора, които имат в хороскопа си слаба и ранена Луна, когато тя се намира в неподходящи знаци, домове и сключва лоши аспекти с другите планети. Лунното затъмнение ще окаже влияние и върху деца до 4 г. възраст, както и мъже, при които преобладава в тънкото им тяло повече женска енергия.

Какво да се прави по време на затъмнение?

Един час преди затъмнението е добре да не говорите. Добре е да вземете контрастен душ. Няколко пъти трябва да редувате студена с гореща вода. Започва се със студена и се завършва със студена вода. Един час преди затъмнението на бавни глътки изпийте чаша вода с мисълта, че тази вода ще ви пречисти. Препоръчва се 10 минути преди започване на затъмнението да легнете с глава на изток (или на север). По време на релаксацията може да си представяте своя двойник, върху който прехвърляте всички свои недостатъци и качества, от които искате да се освободите. Постъпете така и с проблемите си. После завийте мислено двойника или проблема си във фолио примерно, поставете ги в един балон, на който отрязвате връвта и бавно започва да се отдалечава от вас, докато съвсем изчезне. Останете и след това още малко да полежите. Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на бавни глътки с мисълта за новият човек, който вече сте.

Старайте се колкото може по-малко да се движите и да стоите навън. Добре е да се пости, да се повтаря мантрата на Луната.
Една от мантрите принадлежащи на Луната е следната: ОМ ШРАМ ШРИМ ШРУМ СА ЧАНДРАМАСЕ НАМАХ.
Колкото повече се повтаря, толкова по добре.

Не само сега, но особено в този момент е важно да избягвате всякакви прояви на непочтеност, да влизате в спорове и конфликти, да безпокоите други хора. Отделете внимание на майките си и роднините по майчина линия. Поискайте прошка от тях, ако в нещо сте съгрешили.

В такъв ден е лесно да се отървем от миналото, защото лунните затъмнения водят до края на нещо старо и започване на нещо ново. Полезно е да се провежда медитация, която ще помогне за облекчаване на тежестта на отрицателните спомени. Използвайте това време, за да погледнете вътре в себе си, да разкриете подсъзнателните страхове и да осъзнаете какво ви притеснява. Осъзнаването ще ви помогне да се отървете от ненужния багаж, за да продължите леко напред. Добре е да медитираме с камъни, свързани с знака на Лъв: гранат, рубин, кехлибар, цитрин, хризолит.

Тези, които имат здравословни проблеми, особено тези със сърдечни проблеми, но също и други органи, в дните близки до слънчевите и лунните затъмнения, не трябва да се претоварват, да подлагат телата си на физическо натоварване и е по-добре да отложат спорта. Стресът и напрежението могат да нанесат непоправима вреда на вашето здраве.

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Астро

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет