Астропрогноза за февруари

  • 30 януари 2017 13:00

  • 31599
  • 0
Астропрогноза за февруари
©

Напрегната конфигурация между Юпитер, Уран и Плутон, която започна още в първите дни на януари, продължава да е действаща и може да предизвика конфликти в световната общност.

Квадратурата между Уран и Плутон ще се задържи почти до края на март. През това време и двете планети пребивават в разрушителни градуси. Плутон от 2 февруари до 11 март в 19 градуса на Козирог и Уран от 27 февруари до 18 март в 23 градуса на Овен. Агресия към тяхното действие ще добави и Марс, който в края на февруари се съединява с Уран. Към всичко това прибавяме и влиянието на слънчевото затъмнение на 26 февруари. По този начин най-труден ще бъде периодът от 27 февруари до 11 март – изпълнен с политически конфликти (не се изключват въоръжени конфликти) и всевъзможни бедствия. На 27 и 28 февруари цели три планети ще бъдат в разрушителните градуси (Марс, Уран, Плутон) и това ще ги направи доста напрегнати и трудни дни.

От февруари набира скорост и хармоничният аспект (тригон) между Сатурн и Уран, който ще продължи през първото полугодие и после отново през октомври. Това ще спомогне да се балансира желанието към промени чрез разумен подход. По този начин един здрав консерватизъм на основните политически лидери ще спомогне за ограничаване натиска на агресия и бунт.

От 1-4 февруари Меркурий прави напрегнат аспект с Уран, а после с Юпитер. Трите планети образуват напрегната конфигурация. Да се усилят мерките за безопасност при пътуване и да се шофира с повишено внимание и разумно, тъй като може да има повече инциденти на пътя. Причините могат да бъдат както технически, така и човешкия фактор.

От 5-15 февруари напрежението намалява, Меркурий има добри аспекти. В периода на затъмнението на 11 февруари следва да се отложи пътуването, ако е възможно.

От 16-18 февруари отново нараства напрежението, но не чак толкова, че да си стоите в къщи.

От 19-28 февруари е най-напрегнатото време, отношенията на планетите не са добри)виж по-горе). Съвпада на Марс с Уран отново повишава опасността от пътни инциденти. По-добре е да сте си у дома, а ако ви се наложи да пътувате, то вземете всички безопасни мерки.

Лунното затъмнение на 11 февруари в 02:45 ч. попада на оста в знак Лъв в градуса на екзалтация на Плутон и Водолей в градуса на падение на Плутон, това може да прояви могъщата енергия на Плутон неконтролируемо и това може да доведе до бунтове и катастрофи. Ако отчетем Тау квадрата на Черната Луна с Лунните възли, негативните енергии ще бъдат силни. Без необходимост да не се посещават многолюдни места като митинги, стадиони, пътуване с метро. След затъмнението могат да се появят стихийни лидери, владеещи технология за масова хипноза над населението. Една такава личност може да завладее вниманието на огромна аудитория и да започне да влияе негативно (като Кашпировски например) върху нея. Повече на въздействието на лунното затъмнение ще бъдат подложени жените и хора, които имат в хороскопа си слаба Луна, когато тя се намира в неподходящи знаци, домове и сключва лоши аспекти с другите планети. Лунното затъмнение ще окаже влияние и върху деца до 4 г. възраст, както и мъже, при които преобладава в тънкото им тяло повече женска енергия.

Слънчево затъмнение на 23 февруари в 16:55 ч. Освен съвпада на Слънцето и Луната в знак Риби, там са още Меркурий, Нептун и Низходящият Лунен възел. Затъмнението е свързано предимно с духовната сфера. Затъмнението може да стане катализатор за разкриване на тайни и интриги, други скрити неща. Тъй като Черната Луна образува Тау квадрат с Лунните възли, това също може да провокира някакви конфликти на различни нива. Понеже има струпване на планети във воден знак, много е вероятно да има нови наводнения и други инциденти свързани с водната стихия. Напрежението в обществото ще се увеличи от опозицията на Юпитер във Везни с Марс от Овен. В дните след затъмнението може да се очакват въоръжени конфликти или други катастрофални събития, тъй като три войнствени планети (Марс, Уран и Плутон) ще бъдат в разрушителните градуси на знаците. Слънчевото затъмнение оказва повече влияние върху мъжете.

Меркурий е в знак Козирог до 8 февруари. От тук способства стратегическите отношения и важни преговори в областта на бизнеса и политиката. От 8 февруари преминава в знак Водолей. Добро време за общуване с приятели, за езотерично познание и духовна работа, за изучаване на астрология. От 26 февруари преминава в знак Риби, където ще остане до 14 март.

Венера до 4 февруари се намира в знак Риби. Тук се чувства в екзалтация. След това преминава в знак Овен, където ще се намира в изгнание. Често ще бъде нарушавана хармонията. Ще поражда у всеки потребност от любов. Конфликтите ще бъдат породени от емоции и привързаности.

Марс също се намира в Овен в своята обител. Добро положение за силни лидери. Импулсивността трябва да се контролира. Подходящо за различни постижения в сферата на спортните, професионалните, военните и политическите действия.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
31599 0

Свързани новини

Водещи новини