Теодор Седларски

Теодор Седларски

Теодор Седларски е служебен министър на икономиката в кабинета на Огнян Герджиков.

Роден е през 1978 г. в гр. Бургас.

Завършва средното си образование през 1997 г. в Немската езикова гимназия „Гьоте“ в Бургас.

Учи Бизнес администрация във Виенския икономически университет от 1998 до 1999 г., завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със степен бакалавър по Стопанско управление през 2002 г. и магистър по Бизнес администрация/Организационно развитие през 2004 г.. През 2010 г. придобива научна степен Доктор по икономика с дисертация в областта на новата институционална икономика.

През 2008 г. специализира нова институционална икономика във Виенския икономически университет със Стипендия "Ернст Мах" за млади учени на австрийското министерство за наука и изследвания, а през 2009 г. реализира научна специализация в рамките на докторантска програма "Организация и култура" в Университета за икономически, правни и социални науки в Санкт Гален със стипендия на швейцарското правителство.

От 2005 г. е щатен преподавател в катедра „Икономика“ на Стопанския факултет на Софийския университет. Доцент е 2011 г. Води лекции по „Институционална икономика“, „Икономика на публичния сектор“, „Икономически теории“, „Икономика на труда“, „Макроикономика“; „Микроикономика“.

Ръководи Центъра за икономически теории и стопански политики (ЦИТСП) и е съпредседател на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление към СУ "Св. Климент Охридски.

Академичен директор е на асоциирания с Харвард Център за икономическо развитие и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски.

От 2015 г. заема длъжността Декан на Стопанския факултет на Софийския университет.

Новини

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?