Разбиха депо за контрабандни цигари в Русе

  • 13 ноември 2012 13:05

  • 775
  • 0
Разбиха депо за контрабандни цигари в Русе
© Getty Images/Guliver

 2020 къса цигари без бандерол бяха открити от разследващите инспектори от Митница Русе в къща, намираща се в близост до Кооперативния пазар в крайдунавския, съобщиха от Агенция „Митници”.

Според получена информация, семейството, обитаващо адреса, снабдявало с цигари дребни търговци на пазара. Разследващите митничари са претърсили дома в понеделник вечерта и са открили две чанти с общо 101 кутии цигари от марката „Корсар”. Вината за държането на безакцизната стока е поела 57-годишна жена, живееща в дома със семейството си. Бившият й съпруг, който също се намирал в къщата в момента на претърсването, се оказал стар познайник на митничарите, вече наказван за подобно престъпление.

По цени на съдопроизводството общата стойност на откритото количество нелегални цигари е около 760 лева, а дължимият акциз възлиза на около 350 лева. Поради високата стойност на притежаваните нелегални цигари, по случая е образувано дознание, което ще бъде представено пред съда в сроковете на „незабавно производство”.

Последвайте канала на

775 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини