ВКС поиска адресите на Галеви

  • 13 ноември 2012 11:51

  • 782
  • 0
ВКС поиска адресите на Галеви
© Булфото

Върховният касационен съд (ВКС) отложи за неопределено време делото за конфискация на имуществото на дупнишките бизнесмени братя Галеви, съобщава "Стандарт".

Магистратите поискаха от прокуратурата да посочи актуалните адреси на Ангел и Пламен Галеви в страната или в чужбина, за да може те да бъдат редовно призовани и така да бъде спазено правото им на процесуална защита. Освен това адвокат Емил Велинов, който досега ги защитаваше пред другите инстанции, трябва да получи пълномощни от тях, за да може да ги представлява в точно това наказателно производство.

Както е известно, Галеви изчезнаха безследно през май, когато ВКС потвърди, че двамата трябва да лежат в затвора заради рекет и изнудване.

Главният прокурор поиска делото срещу тях да бъде възобновено в частта му, която касае имуществена санкция. На 06.07.2011 г. Софийският апелативен съд постанови за Пламен Галев 5 години затвор, глоба в размер на 10 000 лв. и конфискация на 1/3 ид. част от имуществото му. Ангел Христов бе осъден на 5 години затвор, глоба – 7 000 лв. и конфискация на ¼ ид. част от имуществото му. Впоследствие ВКС измени присъдите само в наказателната част. В искането главният прокурор твърди, че "не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува", затова иска възобновяване на делото и връщането му на Апелативния съд за ново разглеждане в частта за конфискацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
782 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини