Шефът на спецпрокуратурата: Галеви може да се предадат

  • 13 ноември 2012 10:18

  • 1166
  • 2
Шефът на спецпрокуратурата: Галеви може да се предадат
© Булфото

Върховният касационен съд ще гледа делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на процеса срещу Пламен Галев и Ангел Христов, в частта за наложеното наказание "конфискация".

През лятото на 2011 г. Софийският апелативен съд постанови присъда от пет години затвор за Галев, глоба в размер на 10 хиляди лева и конфискация на една трета от имуществото му.

Христов пък бе осъден на пет години затвор, глоба от 7 хиляди лева и конфискация на част от имуществото му. В искането си за възобновяване на делото главният прокурор твърди, че "не са събрани доказателства за имотното състояние на Братя Галеви и не е посочено какво имущество се конфискува. Обвинителят настоява процесът да бъде върнат за ново разглеждане от Апелативния съд.
Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Двамата изчезнаха преди да влязат зад решетките.

Не е изключено Братя Галеви да се предадат преди делото срещу тях за пране на пари да е приключило, заяви пред агенция ПИК Светлозар Костов, административен ръководител на първоинстанционната специализирана прокуратура. Той каза, че двамата дупнишки бизнесмени продължават да се издирват усилено. Засега обаче службите нямат данни за точното им местонахождение. Според непотвърдени данни бившите командоси са се скрили в ЮАР.



 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1166 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
odes

2014.11.17 | 22:40

2
Ето и тема за следващо изказване или новина "Братя Галеви може да не се прададат"
555

2014.11.17 | 22:40

1
тези които крадат кокошки ги закопчавате веднага.а тези които убиват и крадат си плащат добре затова не можете да ги осъдите ида ги намерите.

Добави коментар

Водещи новини