В Пловдив запечатаха 19 автомати за кафе

  • 12 ноември 2012 16:46

  • 995
  • 0
В Пловдив запечатаха 19 автомати за кафе
©

Инспектори на ТД на НАП в Пловдив са запечатали 19 вендинг машини, тъй като не са отговаряли на необходимите условия за работа.

През първата седмица след влизането в сила на новите изисквания в региона са извършени 132 проверки на автомати за самообслужване. Най-много от проверките са в Пловдивска област - 85, следвани от тези в Пазарджик, Хасково и Стара Загора. За 69 от машините е установено, че имат осигурена дистанционна връзка с електронната система на НАП. Останалите проверени автомати са били предварително затворени, най-вероятно - от собствениците им, с цел избягване на принудително запечатване и санкция, коментираха от териториалната дирекция.

От началото на този месец автоматите за кафе, развлекателните детски колички и машините на самообслужване за пакетирани храни следва да имат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП, припомнят от агенцията. Машините, които продължават да работят без такава връзка, ще бъдат запечатвани, като нарушението може да доведе и до налагане на санкция за търговците до 10 000 лева.

Последвайте канала на

БТА
995 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини