Запечатват кафе автоматите, които нямат връзка с НАП

  • 01 ноември 2012 07:19

  • 1395
  • 3
Запечатват кафе автоматите, които нямат връзка с НАП
©

От днес автоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП от  ще бъдат запечатвани, а машините на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Законът задължи собствениците на автомати на самообслужване да свържат устройствата си с НАП до края на октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лв., предупреждават още от приходната агенция.

От 1 ноември инспекторите на НАП ще проверяват преимуществено автоматите на самообслужване. Отсрочка не е предвидена, добавят от приходното ведомство.

До момента около 2500 машини отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. По данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва.

„Няма причини да отлагаме контролните действия. Законът е еднакъв за всички и не може да има един сектор, който да е привилегирован. Над 350 000 търговци вече изпълниха изискването, вярвам, че и вендинг сектора можеше да го направи", каза по повод изтичащия срок Васил Панов, директор „Контрол" в НАП.

Последвайте канала на

Novini.bg
1395 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.11.01 | 13:09

3
12 месецаХ 1300 лв=15600 лв.До 50 хиляди разликата е34 400 лв.Това означава, че почти всички реализират обороти над 50 хиляди,къде еДДС-то и фискалните апарати,вързани сНАП.Хайде да те видиме г-н Дянков,ако го направите,лично ще дойда пред МФ,да ви поздравя.Там са огромните обороти и укриване на данъци.Известен бълг.борец от миналото беше казал"РЪНТЪ,ПРАВИ БОРБЪТЪ"- в днешен вариант,храната носи парата за фиска.Там е истината.Тези от снимката(ромски бизесмени на пазар),държат по 4-5 сергии,без да плащат и лев,за данъци.Ако ги проверите сигурно са и на соц, помощи.,а карат такива коли,за който честния данъкоплатец си мечтае.Създайте реална борса за плодове и зеленчуци,с търг за истинския производител,и само регистрирани търговци да могат да продават закупена от там стокаСмятам,че така се пълни хазна.Така би трябвало да бъде и с всички останали стоки,свързани с трапезата.Днешните тържища,са само имитация,където големите прекупвачи,препродават на хиляди по-малки.

2012.11.01 | 10:25

2
"Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава."
Nikolay

2012.11.01 | 10:25

1
Тия горе направо тестват каква е крайната граница на търпимост на Българина.

Добави коментар

Водещи новини