Доган: Има и други алтернативи на АЕЦ "Белене"

  • 05 ноември 2012 18:12

  • 1281
  • 1
Доган: Има и други алтернативи на АЕЦ "Белене"
© Булфото

Има и други алтернативи за развитието на ядрената енергетика в страната ни, освен АЕЦ "Белене", смята лидерът на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Той изрази съмнение, че така както е поставен въпросът, изобщо ще има референдум. Според него дебатът за развитието на ядрената енергетика е политически трик, който ще доминира в нашето политическо пространство в периода до изборите. По думите на Доган - за голямо съжаление, експертната оценка за необходимостта от ядрената енергетика все още е много съмнителна.

„Необходимо е започването на един експертен дебат по този въпрос. Тук не говорим само за огромния ресурс, който е необходим на страната за изграждането на АЕЦ „Белене", или за довършването с още един или два модула на „Козлодуй". Въпросът е по-скоро на политическо равнище, а политиците твърде малко или само част от тях са наясно за какво става въпрос", коментира Доган.

Според него - обикновено необходимостта от ядрена енергетика се свързва с това, че едва ли не - като имаме АЕЦ, цената на тока ще бъде на тези равнища. „Това просто не е възможно, а по-скоро е политическа манипулация отколкото реално решаване на въпроса с един референдум", каза Доган.

В Кърджали той прогнозира, че следващото управление на страната ще бъде коалиционно, но отказа да посочи субектите в тази коалиция.

Последвайте канала на

1281 1

Коментари 1

Добави коментар
Георги Христов

2012.11.07 | 22:40

1
Всички изявления които дава напоследък Ахмед Доган са добре премислени и предварително планирани. Всичко това е манипулация с общественото мнение- както и за Балканската война ,така и за АЕЦ-Белене. Целта е на ДПС да се харесат на Анкара и отново да са във властта на всяка цена.Ситуацията е много деликатна и провокационна...Летвата за регистрация на партиите трябва да се вдигне над 200 000 членове.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини