Менда Стоянова: В Бюджет 2013 има 136 млн. лева за социални помощи

  • 05 ноември 2012 12:29

  • 804
  • 2
Менда Стоянова: В Бюджет 2013 има 136 млн. лева за социални помощи
©

Повече от 136 милиона лева в Бюджет 2013 са предвидени за социални дейности и помощи.

Това заяви в Пловдив председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. Тя даде старт на Национална благотворителна кампания за децата от социалните домове, която се провежда под неин и на областния управител на Пловдив патронаж.  По думите на депутатката, средствата отпуснати за такива дейности са едно от големите допълнителни разходни пера, които отиват именно в социални дейности и помощи.

„Това е мястото на държавата - да се обърне към онези деца и възрастни хора в неравностойно положение, които не могат сами да се справят с икономическата ситуация и кризата”, каза Стоянова. Това обаче в никакъв случай не е достатъчно за тези хора, тъй като хората в това общество трябва да са солидарни. На тези, които не могат да се справят, трябва да им помогнат онези, които могат, добави Стоянова. Особено важно е това за децата, тъй като те са бъдещето на държавата. Трябва да ги подпомогнем, за да станат пълноценни граждани, каза още Менда Стоянова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
804 2

Коментари 2

Добави коментар
aman ot bokluci

2012.11.05 | 13:37

2
mar6a nedoklatena i taq zapo4na da se xvali kato premieraslnce,ne dode dolu da vidi kak mizerstvat deca i stari xora.bokluk na boklucite ste vsi4ki ot tova skapano pravitelstvo
nemane

2012.11.05 | 13:34

1
Когато бедността е приоритет на правителството, социалните "помощи" (взети от Народа) се увеличават, което значи, че българите стават все по бедни и все по болни. Намерили с какво да се похвалят!

Добави коментар

Водещи новини