Ким Хуанг Шик: България има добра образователна и научна основа, а Корея – технологии

  • 05 ноември 2012 12:12

  • 1297
  • 0
Ким Хуанг Шик: България има добра образователна и научна основа, а Корея – технологии
©

Южна Корея ще подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат като генерален директор на ЮНЕСКО, стана ясно по време на среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с министър-председателя на Република Корея Ким Хуанг Шик.

Според южнокорейския премиер, Бокова е съумяла да изведе успешно организацията от трудностите, въпреки финансовите ограничения. Двамата лидери разговаряха в столицата на Лаос Виентян, където ще участват в Деветата среща на върха на Азиатско-европейския форум.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се обяви за „прагматично сътрудничество, основано на резултати“ между България и Република Корея. Държавният глава припомни усилията за позиционирането на България като логистичен и иновативен хъб в региона и предимствата на страната ни, които произтичат от географското местоположение и от транспортните връзки с други силни и близки икономики като Турция. „България вече се ползва от възможностите си и предоставя големи логистични предимства“, каза президентът и открои сред тях големия брой летища – и граждански, и военни, както и пристанищната морска и речна инфраструктура. Страната ни предоставя и специални преференции за изграждането на индустриални зони и паркове, припомни още Плевнелиев.

България има отлично местоположение и възможности да се превърне в регионален логистичен център на Югоизточна Европа, подчерта премиерът Ким Хуанг Шик. „Корпоративният ви данък е 10% - от най-ниските в света, и това го споделих с много бизнес лидери“, каза Шик по време на срещата. „България има много добра образователна и научна основа, а Корея – необходимите технологии. Затова трябва да съчетаем тези елементи, от които ще спечелят и двете страни“, каза още премиерът. В областите на информационното общество, електронното правителство и изграждането на технологични центрове Южна Корея е добър партньор на България и ще продължи да бъде такъв, подчерта още Ким Хуанг Шик пред българския президент.

Последвайте канала на

1297 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини