ДСБ: Бойко Борисов да даде подробности за "Южен поток"

  • 02 ноември 2012 15:48

  • 992
  • 1
ДСБ: Бойко Борисов да даде подробности за "Южен поток"
©

ДСБ ще настоява премиерът Бойко Борисов да запознае парламента с подготвения договор за газопровода "Южен поток", преди той да бъде подписан с руската страна.

Ако в сряда мнозинството на ГЕРБ откаже да бъде изслушан премиерът, това означава, че се крият нови споразумения в ущърб на националните интереси, заяви лидерът на тъмно сините Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, цитиран от БНР. Настояваме Борисов да отговори на няколко въпроса. Първо-гарантирани ли са възможностите на България да купува пряко газ от трети страни и да го транспортира по "Южен поток"? Второ-премахната ли е зависимостта на цената на газа от петролните деривати и съобразени ли са транзитните такси за "Южен поток" с изискванията на ЕС таксите да не бъдат обект на дългосрочен договор? Трето-изготвен ли е ОВОС за трасето на газопровода, попита Костов.

От ГЕРБ увериха, че не се водят тайни преговори за "Южен поток". Депутатът Диан Червенкондев поясни, че че управляващите се интересуват от българските интереси и работят съвместно с Европейската комисия. Цяла Европа и всички страни, през които ще премине "Южен поток", подкрепят проекта, каза той. Само ДСБ и г-н Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - се дърпат. Защо, г-н Костов, когато чуе, че има проект с руско участие и си мисли, че българските интереси са застрашени? България трябва да вземе своето окончателно инвестиционно решение, което ще бъде подписано на най-високо ниво, завърши Червенкондев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОЛНИ КРАДЦИ

2013.08.05 | 01:43

1
НИКОЙ ОТ ДНЕШНИТЕ " ПОЛИТИЦИ " НЕ ГЛЕДА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - А ГЛЕДА СОБСТВЕНИЯ МУ ДЖОБ ДА БЪДЕ ПЪЛЕН С ПОВЕЧЕ ОТКРАДНАТИ БАНКНОТИ ОТ БЪЛГАРИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини