Театър в Атина спря пиеса, в която Исус е гей

  • 02 ноември 2012 08:02

  • 1372
  • 1
Театър в Атина спря пиеса, в която Исус е гей
©

Театър в Атина обяви, че сваля от своята програма американска пиеса, в която Исус Христос е представен като хомосексуалист. Пиесата предизвика протести от страна на неонацистки групи и се стигна до прояви на насилие, предаде АФП.

„Тялото Христово” повече няма да се играе,
се казва в съвместно изявление на преводача на пиесата и на режисьора, пише actualno.com.

„Съжаляваме, че имаше пребити и обиждани хора. Не това беше нашата цел. В продължение на три седмици се опитвахме да играем пиесата, но се оказа невъзможно”, посочват от театъра.

Пиесата на Терънс Макнали „Тялото Христово” за първи път е поставена в Ню Йорк през 1998 година. В нея Исус и апостолите са представени като гейове, които живеят в съвременен Тексас.

По време на премиерата в Атина през миналия месец десетки православни християни се събраха пред театъра, за да настояват пиесата да бъде спряна. Към тях са присъединиха и членове на неонацистката партия „Златна зора”, които блокираха достъпа до театъра и връщаха зрителите.

Роденият в Албания режисьор Лаертис Василиу получи заплахи за живота си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1372 1

Коментари 1

Добави коментар
бг

2015.11.06 | 12:21

1
В Библията е описано много ясно , че Христос е нямал грях (такива са и предсказанията за Месията в Стария Завет)- а в Библията е описано ясно, че хомосексуалността е по-голям грях от нормалното прелюбодеяние между мъж и жена (когато е по-взаимо съгласие и т.н). Аз мисля, че може би роденият в Албания режисьор (и хора от тази негова пиеса) Лаертис Василиу са гейове и/или някой им е платил да обиждат християнството. Също съм чел, че- в Теория на Големия взрив и т.н -не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появила първата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях)- защото видимо нещо съществуващо не може да се появи от нищо- Вселената не може да се появи сама от нищо, нито материя е създала материя (защото и материята трябва да създаде някой)- Вселената може да бъде създадена само от нещо, което е съществувало винаги (иначе винаги ще се питаме- а кой е създал него, а него и пак ще стигнем до извода, че в началото трябва да има нещо, което е съществувало винаги без някой да го е създал) преди Вселената (без някой да го е създал) и то нещо, което не е материя (защото и материята трябва да създаде някой)- така, че единствения възможен вариант е Вселената да е създадена от Дух, който е съществувал винаги (без някой да го е създал) и винаги ще съществува- както в Библията е описан Бог - пиша, това уточнение, само на базата на нормалната логика.

Добави коментар

Водещи новини