През юли Ердоган ще посети САЩ, Казахстан, Азербайджан

  • 01 юли 2024 12:30

  • 205
  • 0
През юли Ердоган ще посети САЩ, Казахстан, Азербайджан
© Getty Images

Натоварена ще е програмата на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва през юли, предава телевизия Си Ен Ен - Тюрк.

Очаква се този месец Ердоган да участва в различни срещи на върха в Казахстан, Азербайджан, САЩ, а в края на месеца се планира да посети и т. нар. Севернокипърска турска република (СКТР, призната само от Анкара).

Първата спирка от дипломатическата обиколка на Ердоган ще бъде в Астана, Казахстан. На 3 и 4 юли Ердоган ще участва в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), на която Турция е "партньор в диалога". Планира се в рамките на срещата Ердоган да се срещне с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975

На 6 юли Ердоган ще участва в среща на върха на държавните ръководители на Организацията на тюркските държави, която ще се проведе в Шуша, Азербайджан.

След това турският президент ще замине за Вашингтон, където ще присъства на срещата на върха на лидерите на НАТО (9-11 юли). 

Ердоган изрази солидарност с Ливан на фона на нарастващото напрежение с Израел

Има вероятност Ердоган да участва и в четвъртата среща на Европейската политическа общност, която ще се проведе в Обединеното кралство на 18 юли, отбелязва БТА.

През юли се очаква турският държавен глава да посети и т. нар. Севернокипърска турска република.

Междувременно днес Ердоган ще участва в Срещата за консултации и оценка на работата на кметовете от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в рамките на стартиралия вчера лагер на формацията в Къзълджахамам, Анкара. Утре Ердоган ще председателства заседание на кабинета, информира Си Ен Ен - Тюрк.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини