Две болници в Пазарджишко нямат агрегати за ток

  • 31 октомври 2012 21:54

  • 594
  • 0
Две болници в Пазарджишко нямат агрегати за ток
©

Две болници в Пазарджишка област се оказаха без агрегати, които да им осигурят подаване на ток при внезапно спиране на електрозахранването, пише "Труд".

В МБАЛ "Хигия" досега са били подсигурени с двойно паралелно захранване от EVN, но от ръководството решили за още по-голяма сигурност да закупят свой агрегат. В МБАЛ - Велинград също са подсигурени с паралелно захранване от EVN и имат акумулаторни батерии, които се зареждат постоянно. Наложително е обаче закупуване на агрегат, за което е сезиран и областният управител д-р Дончо Баксанов.

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира вчера по материали от "Труд" за случая с починалата жена в понеделник сутринта в държавната болница в Пазарджик по време на токова авария.

"Казахме и на прокурора, че ние нямаме претенции към действията на лекарите, които са обдишвали майка ни ръчно. Ние настояваме, който е допуснал грешката болницата да остане без ток, да си понесе отговорността", заявиха роднините на починалата жена.
Случаят с починалата лекарка бе повод директорите на 13-те болници в Пазаджик да се съберат вчера заедно с експертите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) при областния управител д-р Дончо Баксанов. Два пъти годишно апаратурата на болниците ще минава през техническа лаборатория и ще получава документ за изправност.

Последвайте канала на

Novini.bg
594 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини