Жена издъхна заради спрял ток в болницата в Пазарджик, гонят директора

  • 30 октомври 2012 07:17

  • 2864
  • 6
Жена издъхна заради спрял ток в болницата в Пазарджик, гонят директора
©

Авария спря тока в държавната болница в Пазарджик днес и минути по-късно в реанимацията е починала жена.

"Заради спрелите апарати лекарите са обдишвали болни в реанимацията ръчно - с мехове. Но въпреки усилията им... се стигна до смъртта", разказаха пред Труд почернени роднини на починалата. Според тях резервният генератор в болницата не се е включил.
Част от здравното заведение е останало на тъмно между 7 и 8 ч вчера сутринта, показа проверка на "Труд". "Не става дума за авария, а за планирано спиране на електричеството и то продължи около 3 минути. Да, в това време е починала една възрастна жена, наша колежка, но това няма нищо общо с тока", заяви пред "Труд" директорът на лечебното заведение д-р Пенко Кацарски.

Пред БТВ министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, заяви, че е разпоредила проверка. Тя ще покаже дали жената е починала заради липсата на електричество или от естествена смърт. Жената е била настанена в реанимация след дълго заболяване. „Още на втори октомври със заповед до всички болници съм разпоредила да се проверят всички електрически инсталации и готовността за зимния сезон“, категорична е Атанасова.

„Ако стане ясно че заповедта не е изпълнена, директорът ще бъде уволнен. Въпросът е за колко време е спрял тока, дали има авария, която не е позволила включването на генераторите и имало ли е готовност за работа“, категорична е здравната министърка.

„Със сигурност тока не е спрял за три минути. От проверката на EVN, става ясно, че токът е спирал два пъти – един път за кратко и втория път поради авария за повече от половин час“, посочи Атанасова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2864 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2012.10.30 | 15:59

6
Как да не е виновен директора - разбира се че е виновен. Негова отговорност е да разпореди изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването и да съблюдава и да се информира за изпълнението си. Рибата мирише от към главата. Ако управлението се отнася небрежно и немърливо към управляваното от него заведение не може да се очаква по различно отношение и от сложителите му. А в случая една жена си е отишла което е най жалкото.
селянин

2012.10.30 | 15:59

5
Не е виновен толкова директора,в много болници тези генератори не работят-тук вина има EVN,няма такова нещо спиране на тока планово-как си представяте да спре тока в Германия,Франция и др.Кога ще има уволнен от МЗ???
milen

2012.10.30 | 15:59

4
който е виновен да отговаря пред закона!
nina

2012.10.30 | 15:59

3
как може да допуснат да се случи подобно нещо!
ЕКСМЕХУТОР

2012.10.30 | 12:52

2
ааауууПЛАЧКОВЦИ, МИ СА кой ще накажат- старшата на отделението или джи пи-то от съседното село.

2012.10.30 | 12:51

1
Това е Чалгария.да не дава Господ да се разболяваш в тая ограбена и фалирала държава.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини