Тотю Младенов: На този етап не можем да увеличим детските надбавки

  • 30 октомври 2012 12:04

  • 1051
  • 2
Тотю Младенов: На този етап не можем да увеличим детските надбавки
© Булфото

Министерството на труда и социалната политика дава близо 500 млн. лв., или повече от половината от своя бюджет, за около 80 процента от децата в страната. Възможностите са такива, че детските надбавки не могат да бъдат увеличени на този етап.

Това заяви днес пред журналисти социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, който участва в дискусия по проблемите на корпоративната социална отговорност в централата на КНСБ. Форумът е организиран от КНСБ и Българската стопанска камара, с подкрепата на фондация "Фридрих Еберт". Министър Младенов посочи, че ако има по-голям брутен вътрешен продукт и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат и да се подпомогнат родителите с по-ниски доходи.

Младенов изтъкна, че министерството непрекъснато инвестира в социални услуги, като само за детски градини и ясли през 2013 г. ще бъдат отделени 30 млн. лв. По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години, и от три до седем години, отбеляза социалният министър. Според Младенов правилната политика е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги. Министърът посочи, че благодарение на направените икономии в Националния осигурителен институт във фонда има повече средства за пенсии, което ще даде възможност догодина да бъдат увеличени парите за пенсии с близо 600 млн. лева.

По думите на министър Младенов, ако приходите в бюджета продължават да се увеличават, през следващия месец ще могат да се дадат коледни добавки за най-ниските пенсии. В края на ноември ще се разбере каква сума може да бъде заделена и тогава ще се прецени кои пенсии могат да бъдат увеличени, посочи Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

БТА
1051 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.10.30 | 23:57

2
На този етап можете да увеличите само собствените си заплати!
чудомир

2012.10.30 | 23:57

1
След 20 години няма да може да се плащат пенсиите, защото данъчната събираемост ще е крайно недостатъчна.Тогава няма да има и детски, а може би и българи.Долни предатели и крадци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини