Костов: Данъкът върху лихвите е насилствено изкарване на пари

  • 26 октомври 2012 08:10

  • 1961
  • 6
Костов: Данъкът върху лихвите е насилствено изкарване на пари
©

Пропълзелите нагоре данъци очевидно не са решение за излизане от кризата и не стимулират икономиката. Нарасналото облагане не е адекватно към основните данъкоплатци, защото по-сериозните данъци се отразяват най-сериозно на домакинствата. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Според управляващите данъкът върху лихвите е данък срещу лентяите. Това е лява формулировка, с която не мога да се съглася, каза Костов.

По думите му, такова насилствено изкарване на пари за бюджета, какво те очакват, не може да има. Управляващите очакват парите от лихви да влезнат в реалната икономика. Хората обаче инвестират, когато имат положителни очаквания за бъдещето. Щом те не са оптимисти, няма да рискуват, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Трябва да погледнем от позицията на човека, а не от позицията на управляващите, за да видим кое как се отразява на хората. От гледна точка на държавата, 50 лв, които ще се вземат от един човек от лихвата върху депозита му, са нищо, но за човека са много. Той си е планирал с тези пари да закърпи бюджета си, защото той досега си ги е смятал като чисти доходи, обясни Костов.

Десният лидер коментира парите за сигурност, заделени в Бюджет 2013. Необяснимо е защо няма повече средства за сигурност, макар да бяха обещани след атентата в Бургас, каза той. Костов заяви, че не вярва, че ще се стигне до разкриване на организаторите и участниците в атентата. Според него това се дължи на една изключително добра подготовка на терористите.

Той припомни, че още Филип Димитров спира строителството на АЕЦ „Белене“ с пълен национален консенсус. Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица след това разрушава този национален консенсус с изкуствена обосновка - че ако не се построи централата, България ще трябва да внася електроенергия. В момента страната ни изнася електроенергия, обясни Костов. Той каза, че по време на дебата за референдума за АЕЦ-а, всички политически маски ще паднат.

Последвайте канала на

1961 6

Коментари 6

Добави коментар
ХАХА

2012.10.30 | 00:10

6
матрял, рая, рекет, насилствено изкарване на пари, последни и най-мизерни в ЕС и Европа, игра на асоциации - всичко се връзва.

2012.10.30 | 00:09

4
Не че не си прав, Мавъре, но си на всяка манджа миродия, но скоро няма да ти гледаме тъпата физиономия. А ти толкова злини си направил на държавата че никога няма да се оправят!
Стани

2012.10.30 | 00:09

5
Какви злини бе мамицата ти мръсна комунистическа!!!!! Че не Ви стигнаха 40 години крадене ами сега и още :X
Голем прът

2012.10.29 | 06:32

3
Какви злини, идиоте? Яотивай да ти изчистят баджата на Позитано. Не измрйхте бе, уроди комунистически. Стига сте мърсили въздуха, влечуги миризливи. А Костов пак ще ви удари един голем и квадратен, да не ви хлопа.
доброволец

2012.10.28 | 20:14

2
То в България всичко е насилствено. Циганите живеят във феоадално общество, а българите във феодална държава. Поривът на лирическият герой-гражданин ;D към Свобода(та) [Санчо] ;D, е невъзможен и се изчерпва само с преклонението пред портрета на големият българин и възрожденец В. Левски. За съжаление всеки търси това, което няма или казано по друг начин "гладна кокошка, просо сънува."
костов-анадолски ибрик

2012.10.28 | 20:13

1
Много мургавели нещо подкрепят тоя лапач на патки костов! Скоро ще му сърбат продажническата турска попара!

Добави коментар

Водещи новини