Бавни врати ще спират обирджиите на банки и трезори

  • 25 октомври 2012 06:33

  • 990
  • 0
Бавни врати ще спират обирджиите на банки и трезори
©

Нови бавно отварящи се трезори за пари ще спират въоръжените обири. След като бандити, маскирани като мотористи, направиха 4 удара през последните месеци, като изпразниха 2 банки, пощенски клон и 2 бензиностанции, част от клоновете са започнали да въвеждат по-строги мерки за сигурност. Една от тях е монтирането на т.нар. мудни сейфове.

Те ще се отварят едва на четвъртата минута след въвеждането на кода. Това съобщиха пред „Монитор” експерти от МВР, които са давали предписания за сигурността в някои от обектите.

Според анализа на полицаите един въоръжен грабеж се извършва за не повече от две минути. Когато престъпниците видят, че хранилището за пари не се отваря повече от 120 секунди след като касиерката е въвела кода, ще избягат, тъй като рискуват някой да ги забележи и да извика полиция.

Точно 2,30 минути са престояли двамата едри мъже с каски на главите в клона на „Алианц” на столичния булевард „Дондуков” във вторник, откъдето си тръгнаха необезпокоявани с около 60 000 лева. Разследващите вече са прегледали записа от единствената камера вътре в офиса, която гледа към входа и е заснела случката. Първоначалните показания на касиерките бяха, че за 30 секунди клонът е бил опразнен, но записът от камерата показва, че обирът е бил по-дълъг.

От МВР съобщиха вчера, че охраната в последната изпразнена банка е била, меко казано, подценена. „Не може парите да се слагат в каса и за такива големи суми да отговаря само един човек”, коментираха неофициално разследващи.

Последвайте канала на

Novini.bg
990 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини