В обрания клон на Алианц нарушили правилата - нямали бронирани стъкла

  • 24 октомври 2012 07:49

  • 2237
  • 0
В обрания клон на Алианц нарушили правилата - нямали бронирани стъкла
©

Възможно е хората, които са обрали пощата в Челопечене да са обрали и банка Алианц на Дондуков. Това предположи комисар Николай Григоров от „Охранителна полиция“.

Още в началото на годината полицията е поставила и няколко условия за функционирането на банковите клонове, като са проверени 2300 клона. Проучени са начините за реакция, проигравани са и различни варианти. В някои клонове обаче липсват бронирани стъкла и решетки. Подобен е случая и в обрания клон на Алианц. Там не е имало бронирано стъкло, преграда между служителката и клиентите също не съществува, казва Григоров.

Според Петко Ангелов, който е председател на Асоциацията на фирмите за охрана и търговска сигурност обирджиите са влезли едва шест минути след отварянето на клона.

Най-важната цел при обир е да не се допуснат жертви. При подобна ситуация е най-важното служителите да не предизвикват насилие, трябва да дадат парите и да си заминават, каза Ангелов. Заплатите на охранителите са около 800 лв. в банковите клонове. Ангелов оправда действията на гарда, който е бил неутрализиран от нападателите. Дори той да беше въоръжен е препоръчително да не се използват пистолети, препоръча шефът на Асоциацията на фирмите за охрана.

До момента 12 са обирите на банки, пощенски клонове и банкомати. Едва два са банковите обири, девет са били обирите на пощенски клонове, посочи Григоров.

Последвайте канала на

Novini.bg
2237 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини