България и Албания се обединяват за консерви и вино

  • 23 октомври 2012 07:09

  • 1701
  • 2
България и Албания се обединяват за консерви и вино
©

Правителствата на България и Албания и подписаните вчера споразумения между двете страна в икономическата сфера са гарант за развитието на бизнеса и взаимните инвестиции. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред участниците в българо-албанския бизнес форум, който събра в Тирана рекорден брой представители на бизнеса.

Евроатлантическата интеграция на всички държави от региона и бързото довършване на стратегическите инфраструктурни проекти бяха сред основните приоритети, които премиерът Борисов очерта като цел пред България, Албания и съседните държави. А българските магистрали Марица и Струма определи като изключително важни и за Албания и заяви, че когато те бъдат завършени заедно със жп линиите, страните ни ще изглеждат по друг начин, предаде БНТ.

Пред представителите на бизнеса Сали Бериша изтъка факта, че в Албания фирма се регистрира за 30 мин и 1 евро, а всички обществени поръчки се провеждат по електронен път. Похвали се с огромен ръст на туризма през последните години, 440 изграждащи се водноелектрически централи и подписани концесии за тях на стойност над 3 милиарда евро.

На картата Албания е с малка територия, но с много възможности, подчерта премиерът Бериша и добави, че предимствата за инвестиции са евтината работна ръка и подготвените и добре образовани специалисти.

Джойнт венчър проекти в консервната промишленост и винопроизводството бяха само част от договорените проекти в рамките на двустранния бизнес форум.

Последвайте канала на

1701 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.10.23 | 12:11

2
Е сега вече няма начин да не прокопсаме...с консервите и виното и барбар с албанците!!! О, извинете, забравих и асфалта им!
ne

2012.10.23 | 08:01

1
нени трябва тая мафиотска държава!

Добави коментар

Водещи новини