30 хил. лв. събра благотворителен бал за онкоболни

  • 20 октомври 2012 16:18

  • 716
  • 1
30 хил. лв. събра благотворителен бал за онкоболни
©

Близо 30 хиляди лева бяха събрани на благотворителен бал, организиран от фондация „Свети Иван Рилски" в Плевен. Средствата са предназаначени за подпомагане на жени с рак на гърдата и за безплатни зъбни протези на възрастни хора, съобщи БНТ.

Във всяко трето семейство у нас има онкоболен, а всяка осма жена е с диагноза рак на гърдата, сочи стряскащата статистика. Това е основният мотив плевенската фондация да насочи усилията си в борбата срещу коварната болест.

Борбата с рака не случайно се казва борба, защото най-важното нещо от всичко е онкоболните да пожелаят, да искат да живеят, каза Мария Кръстева.

Създателката на фондация „Свети Иван Рилски" - д-р Елиза Георгиева, е убедена, че женската красота трябва да се съхрани след тежката диагноза и оперативната интервенция. „Нашата фондация дарява силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, защото, както обичам да казвам, че красотата има шанс и след карцинома на гърдата", каза тя.

Другата посока, в която работи фондацията, е стоматологичното лечение. За по-малко от три месеца над 200 възрастни хора от плевенските села са получили безплатни протези.

Гости на благотворителния бал бяха известни бизнесмени, политици, хора на изкуството и спорта. На търг бяха разпродадени картини, пластики и икони от известни плевенски художници.

Последвайте канала на

716 1

Коментари 1

Добави коментар
да бъдем по-добри

2012.10.21 | 00:16

1
Браво ! Има добри хора в България,въпреки тежкия начин на живот,който водим. Трябва на помагаме на нуждаещите се (най-вече възрастните и болни хора),защото един ден всеки от нас би могал да изпадне в нужда........

Добави коментар

Водещи новини