Съдят Таки задочно

  • 19 октомври 2012 07:05

  • 1691
  • 0
Съдят Таки задочно
©

Христофорос Аманатидис-Таки скоро ще бъде предаден на съд, макар и задочно. Разследването за престъпната дейност на наркогрупата му е на финалната права, потвърди Стелияна Кожухарова от Върховната касационна прокуратура, цитирана от "24 часа".

Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу Таки и подчинените му от най-голямата банда за разпространение на дрога, разследвана у нас в последните години.

"Така би трябвало, защото става въпрос за организирана престъпна група, ръководена от Аманатидис. Тези престъпления са в компетенцията на специализирания наказателен съд", казва прокурор Кожухарова, която е и говорител на главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев. Според нея независимо дали властите в Дубай ще предадат Таки на българското правосъдие той ще отговаря за престъпленията си и макар задочно, ще бъде изправен пред Темида.

В същото време все повече намаляват шансовете Таки да бъде доведен от Дубай, където лежи в ареста след намесата на Интерпол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1691 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини