Ново 20! Готвят данък и за печалбите от борсите

  • 13 октомври 2012 11:39

  • 12151
  • 82
Ново 20! Готвят данък и за печалбите от борсите
©

След данъка върху лихвите на депозитите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи смята да обложи и печалбите от хазарт или от борсата.

Това стана ясно от интервю на финансовия министър за Дарик. Новите налози може да влязат в сила от началото на следващата година. В момента се работи и по тези текстове, като вероятно те ще бъдат предложени между двете четения на бюджета, обясни Дянков. Според него идеята е да има еднакво отношение към всички приходи на хората, без значение от какво са. Финансовият министър е съгласен дори да се въведе облагане на транзакциите по банков път, но по-нататък. Най-вероятно въвеждането на този данък заедно с налог върху приходите от аренда ще остане за слдващия мандат, поясни той. Пощадени от данъци засега остават само пенсиите.

Според Дянков трябва да се промени и плоския данък от 10%. България трябва да премине на прогресивно облагане на доходите след няколко години, каза още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Според него максималният осигурителен праг трябва също да се премахне през следващото правителство. Не ме разбирайте погрешно - аз съм за ниски данъци, прогресивно облагане, но с ниска ставка и то във времето, обобщи философията си вицепремиерът. Финансовият министър има идеи за промени и в пенсионната система. Според него хората трябва да избират сами къде да внасят за втора пенсия - в частен фонд или в НОИ. Според него повечето хора ще предпочетат парите им да се трупшат в държавния осигурител.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12151 82

Коментари 82

Добави коментар
sandokan s dvata noja

2012.11.07 | 20:49

82
След като финансите ни управлява треторазреден чиновник, назначен тук от МВФ и СБ нямаме друг избор - ще му сърбаме попарата. Не може да имаш мислене на касиер счетоводител, а да си на пост министър. Тоест може, но последиците за народа ще са катастрофални. Неслучайно са го изгонили от Грузия навремето.

2012.11.07 | 20:48

81
След като заловили Марк Крас. Партите му наляли в устата разтопено злато. ( защото е бил много алчен) Да предложим нещо и на Г-н. Дянков.

2012.11.07 | 20:47

80
Добре,а защо да не се облагат печалбите от борсата?Д о сегашният модел е,като манго играта"Тука има,тука нема"-само че във завоалираната му висша форма.Реалната полза от борсите на днешен етап е нулева,дори пагубна за нормалното функциониране световна икономика.Кризата е тяхно дело.Елементарно като пример.но да преминава една и съща стока(акции,деривати и каквото се сетиш) през хиляди ръце и да носи печалба измерима в милиони,без да е прозведено нещо реално,е олигофренично безхаберие на милиардите хора и златна планета за супертарикатите опериращи на борсата.Буквални търтей,който не произвеждат и една реална молекула,а с наложените от създателите им правила,диктуват реалното производство на планетата.
ДАНЪОПЛАТЕЦ

2012.11.07 | 20:46

79
моменталически да се въведе и данък "ресто" ,не по малко от 50% . така де - купуваш нещо ,връщат ти ресто а това си е "ЧИСТ ДОХОД" ?????? ТИЯ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХА.
БЪЛГАРИН

2012.11.07 | 20:46

78
Вятър ечи, Балкан стене, сам юнак на коня. Вятър ечи, Балкан стене, сам юнак на коня. С тръба зове свойте братя - всички на оръжие. С тръба зове свойте братя - всички на оръжие. Дойде време, ставайте, от сън се събуждайте. Доста робство и тиранство - всички на оръжие. Доста робство и тиранство - всички на оръжие. Който носи мъжко сърце и българско име, който носи мъжко сърце и българско име да препаше остра сабя, знаме да развие. Да препаше остра сабя, знаме да развие. Дойде време, ставайте, от сън се събуждайте. Доста робство и тиранство - всички на оръжие. Доста робство и тиранство - всички на оръжие.
ggf

2012.11.07 | 20:45

77
Цял живот се трепя за тая жалка държава, защото от където и да поспечелиш някоя стотинка, ще те одерат. Продаваш домати - плащаш, къташ у влог - плащаш, косите ти побеляват за някой друг рисков лев - плащаш. Що не плащам и като губя? Я, хаиде данак загуба. После данак смърт, който ще мре ще си плаща - печалбата им ще е сигурна.

2012.11.07 | 20:45

76
TOZ SNAIPERIST S GOLEMITE SI TSAITSI,ZA6TO NE VZEME DA SI NAPRAVI SEPYKO PRED BAI BOIKO,4E NARODA DA SE YSPOKOI MALKO.
mecheto yori

2012.11.07 | 20:40

75
Явно в хазната няма парички и сега се чудят от къде да вземат - е няма да е от заплатите на държавниците - ще е от всички други. Аз съм за данък депутат, ма_ка им нагли са. Стига ядоха - ще ни вземат дрехите и залъка от устата накрая и ще искат и жена ви да оправят вместо вас!
koceto

2012.11.07 | 20:40

74
Д*нков на бесилото, Б*рисов на най-големия черен к*р в света и Ц*цо да го минат всите полицаи в България.

2012.11.07 | 20:39

73
Ще си ходят вече.Данък за туй,данък за онуй.То хора и фирми не останаха вече.Една шепа хранят 7 милиона пенсионери,безработни,майки с деца,цигани ,инвалиди и все работещите обират пешкира,а др.се оплакват че парите не стигат.Работа трябва да се издържат и за държавата да има от данъците.Къде са инвеститорите питам ГЕРБ тези които откриват работни места?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини