Борисов: Подкрепяме референдума с какъвто текст дадат от БСП

  • 12 октомври 2012 15:24

  • 2688
  • 21
Борисов: Подкрепяме референдума с какъвто текст дадат от БСП
©

Депутатите от ГЕРБ ще подкрепят референдума с какъвто текст дадат от БСП. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след консултация при президента относно формулировката на въпроса за референдума.

Ако не подкрепим референдума, БСП ще кажат: виждате ли, те са против демокрацията, и не искат да чуят хората. Като им подкрепим това, че техните юристи са слаби, ще мине време и Конституционният съд ще вземе решение и то може да отмени референдума. Пред това сме изправени – подкрепяме референдума с какъвто текст дадат - заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Съгласен съм с всички добавки, които БСП предлага към въпроса, а то е, поне това, което чух от президента – с държавно участие да бъде градена тази площадка - да бъде прието. Макар че, дори и това е толкова манипулативно, че отново прозират корпоративните интереси на БСП, защото те не казват колко да е това участие – то може да е 0,0001 процент. Ако народът гласува да се строи „Белене”, ако утре бъде вдигната цената, пак ли ще правим референдум? Като казват - държавно участие, да кажат откъде трябва да вземем пари, от кого – пенсионери, учители, доктори, откъде ще дойдат? Станишев е можел спокойно да разпореди на своя енергиен министър, той на шефа на НЕК, да са го подписали отдавна. Станишев се крие зад това, че тогавашният шеф на НЕК не бил подписал за ядрената централа. Това не му пречеше на Станишев тогава с Първанов и с гости - да обявят Големия шлем и с най-помпозни фанфари да обявяват, че са подписали за ядрена централа. Не мога да схвана как веднъж участваш в тези тържества, а в същото време не знаеш дали шефът на НЕК е подписал за ядрената централа", добави премиерът.

"Аз трябва да накарам юристите на ГЕРБ да подкрепят в парламента противоконституционен текст. Абсолютно съм съгласен с колегите от Синята коалиция, че това е така. Но ако не го направя, утре БСП ще кажат със своята наглост, че ние сме против референдум, че не искаме да чуем гласа на народа. Затова от двете злини избираме – партията е решила и нашите депутати ще подкрепят референдума с какъвто текст дадат БСП, именно за да не им дадем възможност да изговорят куп лъжи отново. Съжалявам, че референдумът като събитие би могъл да бъде много главен инструмент да се чуват хората по такива важни за България дела като дали да влезем в Еврозоната, в Шенген и т.н. – в случая за първи път нещо толкова хубаво като референдума още със самото начало бива опорочено от поредната манипулативна тактика на социалистите", каза още Борисов.

Благодаря на президента за много бързо свиканите консултации. Безспорно - и всички юристи са на това мнение - начинът, по който е зададен въпросът, е противоконституционен. Става въпрос за изграждане на ядрената централа „Белене”, каза още министър-председателят. Безспорно е, че въпросът е манипулативно зададен, и манипулативно са събрани подписите, защото имам от толкова много места вече информация, че са питали дали искате по-скъп или по-евтин ток. Всеки нормален човек ще напише, че предпочита по-евтин. Но това е всъщност капанът, който в момента БСП ни зададе – един противоконституционен текст да бъде подкрепен от ГЕРБ в парламента. Тъй като ние сме за референдум като форма народът да каже своята дума, с ясното съзнание, че подкрепяме противоконституционен текст, ще гласуваме да се проведе референдумът и то в най-кратко време, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

2688 21

Коментари 21

Добави коментар
на № 16

2012.10.15 | 11:34

21
Точно това и аз искам да кажа - че Бойко Борисов е въжеиграч № 1 и най-големият селски тарикат. Незнам дали ви е известно,но миналите избори ГЕРБ ги спечели със фалшификация- към 10% от избирателите гласуваха за ГЕРБ- а пристигналите бюлетини от провинцията в чували -въобще не ги броиха.Очаква се и за Референдума да използуват разни хватки-за да се провали.....

2012.10.15 | 11:33

20
някой дава ли си сметка, че това нещо АЕЦ може и да гръмне
ГРУБИЯ

2012.10.15 | 11:33

19
ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ И ЕДИН ТЕКСТ НЯМА КОЙ ДА ИМ НАПИШЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА, АМА ИНАЧЕ КАКВОТО КАЖА ТОВА, ЩЕ СТАВА...НО ДРАГИ МИ БОРИСОВ В МОМЕНТА ПОКАЗВАШ ЗА СЕТЕН ПЪТ БЕЗСИЛИЕ ДА СЕ СПРАВИШ С ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!!! ПО-ДОБРЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА Я СВЪРШИ, ЧЕ АКО НЕЩО СЕ ОПЛЕСКА ТИ ДА ИЗЛЕЗЕШ ЧИСТ ОТ ИГРАТА И ДА СЛУШАМЕ,ЧЕ ЗАРАДИ НЯКОЙ СИ ТАКА СТАНАЛО...СТИГА ВЕЧЕ ТАРИКАТЛЪЦИ!!!
ПО-ГРУБИЯ

2012.10.14 | 21:53

13
Вие защо не решите най-после какво искате, мръсници. Тъпия Станишев иска референдум, получавате го. Сами осъзнавате че се проваляте и искате да прехвърлите отговорността на други. Стига с вашата подривна дейност спрямо България, независимо дали сте на власт или в опозиция!!!

2012.10.14 | 12:15

7
Предполагам че "некадърниците" са БСП,эащото играта е тяхна,текста е техен,всичките им условия са приети,остава народа да гласува!

2012.10.13 | 23:15

1
Баце, 2 години и половина са седяли документите за АЕЦ Белене на бюрото на Сержката, за финализирането му било нужно само един подпис, подписа на Сергея! Не се ли питаш каква е била истинската причина за да не се подпише и при положение, че се бие в гърдите и вика, че имал инвеститор и при това положение, той отказал да се подпише.
...

2012.10.15 | 11:32

18
Атомната енергия е инвестиция която се изплаща ГАРАНТИРАНО и в кратки срокове НО само при условие че ще е собственост на държавата иначе просто няма смисъл..
на №15

2012.10.14 | 23:01

17
Вижте само Бойко Борисов -как прави фокуси с двете си -ръце : тук има централа -тук нема централа § тук има референдум - тук нема референдум -тук има гьол- тук нема герба....

2012.10.14 | 21:51

10
Що за идиот трябва да си да заложиш енергетиката, НЕК - а на една държава заради един проект? Колко подкупен да си? Или искат чрез икономика да ни правят ссср щото живков не можа?
на № 13

2012.10.14 | 11:35

6
Казвате че Сергей Станишев не бил подписал договорите. Като не ги е подписал защо от руска страна произведоха 1 реактор за АЕЦ-Белене и Правителството на ГЕРБ иска същият реактор да се монтира на АЕЦ-Козлодуй. После казвате че вината била в Сергей Станишев- ами как тогава ГЕРБ спряха строителството на АЕЦ-Белене- ако е нямало подписи от НЕК...
НАй - ГРУБИЯ

2012.10.14 | 23:01

16
сер гей е подписал за оборудване, но обурудване за какво не е подписал и още хиляди споразумения без ГЛАВНИЯ договор койте не е забравил и никой му не е попречил. Заменките не е забравил но това "някак" не е подписал . И той не казва защо. Подписали са точно това което са искали да си окрадат
34

2012.10.14 | 23:00

15
точно така тези пдписи за референдума са събрани 90 процента манипулативно в много от градовете идват и казват колко са загрижени за хората че плщали толкова много ток и ако искали да платят по ефтин ток нека да се подпишат и тем подобни и по селата бабите е подписвали даже някои се е подписвал по 5 или 6 пти ето така правят тези политици който искат да ни оправят и от пред и навсякаде така както гласуват в парламента 1 за 10 така сега и подписите 1 за 50
на № 9

2012.10.14 | 21:53

12
Поредният фарс от страна на Бойко Борисов- преди 2 дни Сергей Станишев даде изявление -конкретно и по детайли с всички подробности и в самата последователност относно проектно-сметната документация за площадката на АЕЦ-Белене-а също така и до кой етап е стигнало подписването на договорите- за което единствено носят вина Правителството на ГЕРБ и ето отново Бойко Борисов- разправя вицове от 1001 нощ пред наивници
onq s konq

2012.10.14 | 21:53

14
Видя се и беэ жалките му иэявления,че проектно-сметната документация е докарана до подписа му,беэ който не струва и пукната пара/неэависимо че е глътнала милиони/,а етапа е доведен до "гьол":)
ПО-ГРУБИЯ

2012.10.14 | 21:52

11
Кой е Станишев, та да му вярваме??? Колко пъти ни лъга, та сега да му вярваме? Ако беше способен, имаше идеалната възможност да го докаже, а не да ощетява държавата допускайки спирането на Европейските фондове. Какво значимо нещо направиха, освен да разпределят и да крадат.
бягайте!!!!!!!

2012.10.14 | 20:02

8
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, „завършили” на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. ”Партиите” са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият „премиер” Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник, наркотрафикант и убиец, участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ УРОДИ НЯМА ГРАНИЦИ! Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, спортисти, пожарникари и помияри от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни помияри, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н.… Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа свиня, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, помиярска музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни плужеци от медиите ги заливат и им промиват мозъка с „патриотизъм”: „Колко е хубаво в България”. Във всички европейски държави са изпратени техни боклуци, които манипулират Европейските институции „колко е хубаво в България…” В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.

2012.10.14 | 21:49

9
Хей Модератори вземете да ги БННЕТЕ тези с емиграцията и бягствата ,че взеха да ме дразнят вече.Като искат да бягат кой ги спира.АЗ НЕ КАЗВАМ НА НИКОЙ ,КАКВО ДА ПРАВИ,КАТО ИСКА ДА БЯГА ДА ПУШИ, ТАМ КАКВОТО ПУШИ ,ДА СЕ НАПИВА ИЛИ СЕКС ДА ПРАВИ,МОЖЕ ДА УЧИ И ЗА ИЗПИТИ ИЛИ ДА РАБОТИ НЕЩО.

2012.10.14 | 04:01

5
без съмнение въпросът на БСП е манипулативен. Все едно синът ми да ме пита, тате, искаш ли нова модерна кола, която харчи много по малко бензин. Разбира се, че искам, но от къде да взема тези пари за тази нова и модерна кола? Трябва да се знае, колко пари ще струва и кой и колко години ще се изплаща този аец.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини