Секти вербуват деца с обещание за безсмъртие

  • 11 октомври 2012 09:58

  • 1996
  • 2
Секти вербуват деца с обещание за безсмъртие
©

Секти вербуват деца като им обещават като им обещават, че станат ли техни членове, ще бъдат безсмъртни.

Тийнейджърите започвали да се занимават със съмнителни ритуали, като например да обезглавяват котки или кучета, твърди “Телеграф”.

Сигнали за това са подали притеснени родители, чиито деца са попаднали в подобни групи. Сектантите убеждавали хлапетата, че с магии могат да постигнат всичко, включително да избегнат предстоящ крайна света. Майките и татковците са обезпокоени както за здравето на децата си, така и за тяхната безопасност.

Вербуването на тийнейджърите (между 14 и 18-годишни) ставало първо чрез проучване от техни връстници, които вече били членове на въпросните деструктивни организации. Те “преценявали” кои от децата са подходящи за вербуване. “Тези групи са като тайни общества”, коментират от Центъра за нови религии.

След като детето вече било “привлечено”, то започвало да се изолира от връстниците си, наблягайки на четенето на книги за магии, допълват запознати. Децата трябвало да се “докажат”, че са “достойни” за членове, като убият ритуално някое коте или куче. Клипове с подобни извращения, както и потресаващи снимки на издевателства над животни могат да се видят свободно в Интернет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1996 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТЛСМ

2012.11.02 | 00:39

2
ОТ години БПЦ алармира че петдесятни и евангелистки фанатици бродят и промиват мозъци но никой не реагира.. Ще трябва родителите сами да спасяват децата си от лапите на олигофрени и ненормалници..

2012.11.02 | 00:39

1
Аааа Ууууу

Добави коментар

Водещи новини