Ислямска секта набира членове у нас

  • 24 август 2012 07:28

  • 2717
  • 6
Ислямска секта набира членове у нас
©

Мюсюлманската секта "Ахмадия" продължава да действа у нас въпреки отказа на три съдебни инстанции да й разрешат да извършва религиозна дейност. Според специалисти целта й е ислямизацията на Европа, съобщава "24 часа".

От Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет обясниха, че "Ахмадия" има малко последователи у нас и въпреки че съдът им е отказал регистрация никой не може да им забрани да събират последователи в частни жилища. Основни представители са пакистанците с британски паспорти Зия Уддин Ахмад и Махмуд Ашраф.

Те можели в домове и офиси да обсъждат проблеми, свързани с вярата си, но без да правят улични проповеди или молитви.

Не се знае къде и кога се събират последователите на "Ахмадия", но според публично огласени данни отпреди няколко години членската маса на тази секта тогава е достигнала 400 души. В главното мюфтийство разполагали с данни, че за набирането на повече последователи от "Ахмадия" дори предлагали материални помощи на мюсюлмани у нас. Според справка чрез специализиран софтуер за потребителски трафик в интернет в сайта им дневно влизат повече от 500 души.

"Тяхната дейност не е свързана пряко с проповядване на открити екстремистки действия. Но самото създаване на такава етноцентристка религиозна група би създало най-малкото социален проблем. Надявамe се това да не се получи, както не се е получавало досега с други секти, организации и по-радикални, опитвали по някакъв начин да работят с българските мюсюлмани. Просто не са намерили среда", коментират експерти по националната сигурност. Въпреки факта, че към момента няма предприето сериозно набиране на членове или друга по-масова дейност, специалистите смятат, че прикритото съществуване на "Ахмадия" у нас е много опасно. Сайтът на ислямското вероизповедание е част от подобни интернет страници на "Ахмадия" в повече от 30 държави в Европа, Азия и Африка, сървърът му е в Берлин, Германия. Освен публикуването на десетки петъчни молитви на български през миналата и тази година на сайта има качена подробна информация за религията и халифата, които тя проповядва.

Последвайте канала на

2717 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Luna

2013.12.03 | 15:38

6
Хубавите неща стават бавно. За налаагнето на правата вяра ще са необходими повече от 500 години.
Мен

2013.12.03 | 15:38

5
"Правата" вяра (а също така и всяка друга вяра) можеш да си я навреш в свинския мюсюлмански задник, долнопробно боклуче :) Доказано е, че зависимостта между религиозността и интелигентността е обратно-пропорционална. Айде сега с твоя промин мюсюлмански мозък да видим дали ще разбереш за какво ти говоря, тъпоумно същество.
Радикален Християнин

2013.12.03 | 15:37

4
Няма ли вече да започне 1 религиозна война и да избием тая рязана паплач, на целия свят му е дотегнало от боклуци, които се взривяват по летища или жп гари и от шилета дето мучат от минаретата......
прочетох преди малко

2013.06.03 | 22:05

3
"Ахмадия" е секта с индийски произход, опасна за исляма, та затова мюфтийството ги топи пред властите.
нацист тарикат

2012.10.20 | 22:49

1
не ми дреме, не ме ебе ! Кога келешите от ГЕРБ ще върнат парите ?
абв

2012.10.20 | 22:49

2
Като почнеш да правиш свирки,тъпако.

Добави коментар

Водещи новини