Оставиха Данчо Пръча зад решетките

  • 09 октомври 2012 17:06

  • 1146
  • 0
Оставиха Данчо Пръча зад решетките
©

Йордан Тонов по известен като Данчо Пръча, остава в ареста. Това реши Софийският окръжен съд.

Яника Бозаджиева, която е председател на съдебният състав,  прецени, че срещу него са събрани достатъчно доказателства, че е притежавал 4 400 фалшиви евро.

Според прокурор Венцислава Михайлова Пръча се е срещнал на бензиностанцията край Ботевград с чейнчаджията Сергей Парасков-Сонко и Емил Василев - Пещерата, за да обменят фалшивата валута. Тримата бяха заловени при спецакция на МВР с кодовото име „Пръча“ в събота вечерта.

Пред съда Тонов обясни, че се познава с брата на Сонко Михаил Парасков-Джагата. Не е имал намерение да взима фалшиво евро, а двамата са се видели по искане на Сонко.

„Паркирах на бензиностанцията и отвсякъде наскачаха полицаи. Аз не зная за това евро. Проснаха ме три часа на паважа и после от предната дясна врата извадиха един черен плик. Не зная как се е озовал там“, обясни пред съда Пръча. Той поиска да бъде освободен, за да се грижи за съпругата си и трите си деца, с които живее в Мездра.

Аверите му Сонко и Пещерата също поискаха да бъдат пуснати. Тримата обвиняеми посочиха, че имат различни здравословни проблеми – Пръча е със счупена ръка, а другите двама страдат от херния и хипертония. Съдия Бозаджиева обаче не се смили над тях и ги остави зад решетките. Единствено за Пръча даде бонус, като разреши петминутно свиждане с жена му. Представителите на Съдебна охрана се възпротивиха на това позволение, защото нарушавало мерките за сигурност, но съдийката бе непреклонна и дори си го отбеляза в протокола. Пръча и хората му ще имат втори шанс след седмица, когато могат да обжалват пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

1146 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини