Търсят под дърво и камък печатницата за фалшиви евро на Пръча

  • 08 октомври 2012 20:07

  • 943
  • 0
Търсят под дърво и камък печатницата за фалшиви евро на Пръча
©

Антимафиоти издирват под дърво и камък печатницата, където са били произведени фалшивите евро, открити при ареста на Данчо Пръча. За да се установи какво е качеството на неистинските пари е назначена експертиза, казаха от МВР. В скоро време може да има и още арести на майстори на ментета, пише Труд.

Небезизвестният Йрдан Тонов - Данчо Пръча от Враца бе спипан при акция "Пръча" в събота до бензиностанция на магистрала "Хемус" край Ботевград.  Сергей П.-Сонко (49 г.) и Емил В.-Пещерата (62 г.) от София бяха арестувани заедно с него.

Ченгетата влезли за пореден път в следите на Пръча, след като получили информация, че се подготвя сделка с фалшиви 50-еврови банкноти. При ареста те иззели 88 ментета, открити под предната дясна седалка на БМВ, шофирано от Йордан Тонов. У него самия били намерени 2000 лева.

Припомняме, че в края на 2011 г. Данчо Пръча бе осъден от Окръжния съд във Враца на 10 години затвор. Той бе признат за виновен, че организирал и ръководил престъпна банда, която първоначално била оглавявана от несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите. Групата се занимавала с наркоразпространение, трафик на хора, склоняване към проституция и сводничество.

По тези обвинения Митьо Очите сключи споразумение с прокуратурата, бе осъден на 4 години и 9 месеца затвор, излежа ги и вече е на свобода. Пръча, който пък е пуснат срещу гаранция от 10 000 лева, обжалва присъдата си пред Софийския апелативен съд.

"На 19 октомври предстои разглеждане на втора инстанция на дело срещу него. Надявам се, освен потвърждение на присъдата от първата инстанция Данчо Пръча да бъде задържан, за да не изпадаме пак в ситуации, както с Братя Галеви и други емблематични криминални фигури на организираната престъпност в България", коментира министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той добави, че при бавно правораздаване и протакане на дела голяма част от уличените в престъпление излизат на свобода и пак се залавят с бандитска дейност. "Затова е много важно, когато има осъдителни присъди, съответните инстанции да приключват работата си по-бързо, за да се знае дали лицата ще трябва да лежат в затвора или да са на свобода и да правят това, което прави Данчо Пръча", каза Цветанов.

В средата на 2010 г. комисията за отнемане на престъпно имане отне от Йордан Тонов имущество за 1,3 млн. лева. Явно Пръча е останал без средства и затова се е захванал с фалшиви пари, коментираха врачани.

Последвайте канала на

943 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини