Сергей Станишев: ГЕРБ се страхува от референдума за АЕЦ "Белене"

  • 04 октомври 2012 12:02

  • 855
  • 4
Сергей Станишев: ГЕРБ се страхува от референдума за АЕЦ "Белене"
©

ГЕРБ се страхува от референдум за АЕЦ „Белене”, страхува се от волята на българските граждани и от това, че всеки ден се доближава до изборите и ще си ходи. Това каза пред журналисти в село Първенец лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според Станишев през последните две седмици, се виждат паническите реакции на властта в лицето на правителството и на мнозинството в парламента.

„Въртят се най-различни трикове и номера с идеята да бъде опорочен референдума и по възможност да го няма”, каза Станишев. „Казват ние сме за референдум, ама ей тук намерихме инвеститор, даваме мандат на АЕЦ „Белене”, посочи лидерът на социалистите. По думите му никой обаче не знае какъв е този инвеститор, никой не го познава – нито министърът на икономиката, нито премиерът, който е говорил с него, но не си спомня от преди 6 месеца. Станишев обвини ГЕРБ, че опошлява всичко, а поведението на управляващите е заигравка с всичките тези 770 000 души, които заявиха своята воля да бъдат чути. По отношение промяната на въпроса за референдума, Станишев каза, че това са нови изпълнения на управляващите. Те говорят още, че вкарат 22 млрд. лв. в АЕЦ „Белене”, а откъде ще ги вземат - не казват. Говорят на гражданите на България, че ще увеличат данъците, ако искат да се строи „Белене”, но това е напълно неоснователно, тъй като „Белене” никога не е разглеждан като проект, който се финансира от бюджета. Той е проект на НЕК с проектно финансиране и това, че се намери инвеститор, когато им потрябва, ги кара да се чувстват във възторг, а Цецка Цачева веднага е написала проекторешение на парламента.

Според Станишев ГЕРБ доказа, че цялата им теза, че проектът за АЕЦ „Белене” не бил жизненоспособен е разбит на пух и прах. Попитан страхува ли се от анкетната комисия в парламента, която ще разглежда този проект от самото начало и разговорите, водени по него Станишев каза, че този парламент вече е лишен от всякакъв смисъл и той не се страхува от никакви анкетни комисии. Той посочи, че в НС има 15 анкетни комисии, че се хвърлят парите на данъкоплатците само за популизъм и за политическо обслужване на интересите на ГЕРБ. Според Сатнишев, ако е имало нещо нередно, което предишното правителство е свършило по отношение на „Белене”, досега управляващите щяха да го извадят и нямаше да го спестят, тъй като са на власт вече 4 година.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
855 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.10.06 | 16:23

4
Педал ти като не се страхуваш да го беше направил преди да крадеш милиони

2012.10.06 | 16:23

3
Kak nqma da se stahuva,kato mu burkate planovete sus Amerikancite :D Nali posle ot Amerika shte go svalqt ot vlast i shte go pratqt v 3-ta gluha za neizpulnenie na poruchkata im.
хе хе хе

2012.10.06 | 16:23

2
Както винаги при червените педераси - крадеца вика -дръжте крадеце! Ако са искали червените гъзоблизци да го бяха почнали преди 5 години , ноо явно нещо се е случило щом гей Сергей не почна проекта - какво ли е то? И както винаги после се прехвърля топката от болната на здравата глава - типично по комунистически! Единствения вариант да се отървеш от корумпиран , лицемерен и арогантен червен педераст е да го заровиш не 2 , а 20 метра под земята - дори и тогава ще вони! ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
IQ146

2012.10.06 | 16:22

1
Започвам моята кампания против АЕЦ-БелеНЕ с ПРИЗИВ. Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ДВА ПЪТИ "НЕ" на тоя референдум. Тъй кaто стадото с IQ под 100 и манипулираните избиратели на КОМУНОИДИТЕ превишава многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! КОМУНОИДИТЕ БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ИНТЕЛИГЕНТНИ от КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ! В никакви доводи против АЕЦ-а ПАПЛАЧТА няма да се вслуша! Всуе ще са усилията ви! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! Накрая ЩЕ НИ МОЛЯТ ДА ГЛАСУВАМЕ, даже и пари ще дават!"

Добави коментар

Водещи новини