Делян Добрев: НЕК е заложник по проекта за АЕЦ "Белене"

  • 02 октомври 2012 18:14

  • 1365
  • 8
Делян Добрев: НЕК е заложник по проекта за АЕЦ "Белене"
©

Малко по малко всичко за АЕЦ „Белене” почна да излиза на повърхността, заяви министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: пред журналисти.

Всички български граждани трябва да знаят, че ако не бяха вкарани 1 млрд. лева за "Цанков камък" и 1,5 млрд. лева за „Белене” в момента НЕК щеше да има депозити в размер на 1 млрд. лева. Вече шест месеца повтарям, че по проекта „Белене”, Националната електрическа компания е направена заложник. Самият Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на го е потвърдил днес. Казал е, че „Белене” е застанала зад този проект с всичките си активи. Представете си що за решение е това с активи за 4 милиарда да се опитваш да финансираш проект за 22 милиарда, заяви министърът.

По думите му, случилото се впоследствие е логично. НЕК взима толкова заеми, колкото може, а именно близо 1,5 млрд., за да ги похарчи за „Белене” и да е в безизходна ситуация. Министърът заяви, че ако това бе жизнеспособен и икономически обоснован проект, то той щеше да се финансира с привлечени средства, както ще се финансира "Южен поток" – без да се дават държавни гаранции, без да се залага която и да е част от българската енергетика. Явно е, че това не е такъв проект, за да се залагат активите на НЕК. Заложени са активи от 4 млрд. с идеята да се построи нещо за 22 млрд. всеки български гражданин може да прецени колко е разумно това решение, завърши Добрев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1365 8

Коментари 8

Добави коментар

2012.10.04 | 19:56

8
Днес имаме поредното признание, като в неделя на аерогарата Станишев каза, че не е подписал договора, защото той не е защитавал националния интерес - днес имаме поредното признание, че НЕК е направена заложник на „Белене" - активите на НЕК са заложени, за да финансират „Белене", каза Добрев.
Георгиев

2012.10.04 | 19:56

7
Това дето го разправя Делян Добрев е добре обмислен сценарий от Правителството на Герб- въобще да не се строи атомна централа и непрестанно да се отклонява вниманието на обществото. Колко големи обекти са построени в България и АЕЦ-Белене също ще се завърши - но само ако ГЕРБ няма ВТОРИ МАНДАТ.Българите вече разбраха накъде ни води това Правителство- към дъното
Даниела Сабахи

2012.10.04 | 19:55

6
Не!това е добре обмислен сценарий от комунетата за да вкарат държавата в животоспасяваща зависимост от Русия. То ако това беше проект на ниво гея щеше да го подпише. Пък и ако е имало нещо добро то тройната си го опорочи с рушветчийство и некадърност! Да не е луд гея да подпише нещо, което лично е направил престъпно!

2012.10.04 | 19:55

5
Какви 22 милиарда, бе дрисльо? Някое цигане от Факултета да хвана, повече ще разбира от икономика от този инфантил. А НЕК е не заложник, а жертва - на собствената ви глупост, дръгливи помияри!

2012.10.04 | 19:55

4
Интересно, американска банка изчисли, че АЕЦ Белене ще донесе печалба от близо 200 млрд. Вие преценете, шибани гербери, кое е повече - 20 млрд евро или 200 млрд долара???

2012.10.04 | 19:52

1
Ще я докара тая печалба ама на кого бе педал? На България ли? Ако беше така СерГей щеше да подпише договора и проектът щеше да тръгне. Ама си помияр!

2012.10.04 | 19:55

3
Да се дадат комунетата на съд. Заслужават го. Не е само това белене краденето им

2012.10.04 | 19:55

2
Кой идиот ще си заложи цялата енергийна система за някакъв проект. А после ще го окраде всичко и ще го остави на произвол

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини