36 жертви при сблъсък на кораб и ферибот край Хонконг (видео)

  • 02 октомври 2012 05:59

  • 1127
  • 1
36 жертви при сблъсък на кораб и ферибот край Хонконг (видео)
©

Най-малко трийсет и шестима са загиналите по официални данни при сблъсък край остров Лама между кораб с празнуващи служители на компания за комунални услуги и ферибот, предаде Асошиейтед прес.

Корабът е превозвал служителите към прочутото пристанище Виктория на Хонконг, за да гледат пиротехническо шоу по случай националния празник на Китай на 1 октомври и есенен фестивал. Плавателният съд е потънал след сблъсъка. Правителството съобщи, че телата на 36 души са били открити към сутрешните часове днес и че издирването продължава.

Над 100 други са били спасени и изпратени в болница. Състоянието на деветима от тях се определя като сериозно или критично. Слабата видимост и препятствия на плавателния съд затрудняват усилията на спасителите, се посочва още в правителственото съобщение. Не може да бъде изключена възможността да има още хора на кораба или изчезнали, отбеляза правителството, без обаче да споменава някакъв брой.

Корабът е превозвал 121 пътници и трима души екипаж, но е имал капацитет за над 200 души, каза представител на компанията, организирала екскурзията на персонала. Другият плавателен съд, пътнически ферибот, е успял да достигне до остров Лама, въпреки че предната му част е пострадала тежко при сблъсъка. Няколко души сред пътниците и екипажа са били откарани в болница с наранявания, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kak

2012.10.02 | 07:53

1
не ми е ясно как ще се сблъскат!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини