Работодателски организации искат спешно свикване на тристранката

  • 26 септември 2012 12:07

  • 667
  • 0
Работодателски организации искат спешно свикване на тристранката
©

Националните организации на работодателите, Асоциацията индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) подписаха писмо до финансовия министър и председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, с което настояват за спешно свикване на НСТС.

Представителите на национално равнище организации на работодателите констатират спиране на работата на НСТС и настояват за най-скорошно свикване на заседание на съвета, на което да бъдат обсъдени проектобюджета за 2013 година, както и да бъде направен преглед на изпълнението на антикризисните мерки, по Решение № 180/01.04.2010 г.

Работодателите настояват още Дянков да придвижи предложенията за промени в Правилника за организацията и дейността на съветите за тристранно сътрудничество, както и за изготвянето на законопроект от МС за реализиране на мерките по пенсионната реформа, предложени от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и консенсусно приети на заседание на НСТС.

Писмото до министър Дянков е подписано от Васил Велев (председател на АИКБ), Божидар Данев (изпълнителен председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Огнян Донев (председател на КРИБ).

Последвайте канала на

Десислава Станева
667 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини