Франция и Германия отбелязват 50 години помирение

  • 22 септември 2012 20:47

  • 857
  • 0
Франция и Германия отбелязват 50 години помирение
©

Франция и Германия имат съвместен юбилей.

Те отбелязват 50 години от помирението си след Втората световна война. Това обаче идва в момент, в който Париж и Берлин са разделени в стратегиите си за справяне с кризата в еврозоната.

Тържествата са в Лудвигсбург, където през 1962-ра генерал Шарл де Гол говори пред млади германци. Днес там говори сегашният френски президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, съобщи БНТ. Той призова Европа да се обедини, за да победи финансовата криза. Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се каза, че само така Европа ще устои на предизвикателствата.

Двамата лидери са обсъдили въпроса за банковия надзор в Европа. Париж държи той да бъде въведен бързо, а Берлин се съмнява, че това ще стане. Има спорове и по детайлите.

Обсъдено е и сливането на два европейски концерна, което може да създаде нов световен гигант в космическите изследвания и военната индустрия.

Усмивките на двамата лидери не скриват различията, но 50 години след речта на Де Гол Франция и Германия се смятат за двигател на Обединена Европа.

Последвайте канала на

857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини