Снимат филм в отговор на "Невинността на мюсюлманите"

  • 20 септември 2012 08:35

  • 1722
  • 2
Снимат филм в отговор на "Невинността на мюсюлманите"
©

Катарската продуцентска компания "Нур" съобщи, че е осигурила бюджет от 450 милиона щатски долара за заснемането на филм за живота на пророка Мохамед, предаде "Вести 24".

"Проектът в момента е в процес на подготовка, а филма, както е планирано, ще се състои от три части", заяви директорът на филмовата къща Ахмед Хасимя добавяйки, че сценарият за този филм се подготвя още от 2009 година.

По неговите думи лентата "ще изпраща положително послание към Мохамед по целия свят и ще представлява отговор на оспорвания "Невинността на мюсюлманите", който предизвика безредици в много мюсюлмански държави.

"При подготовката на сценария се консултирахме с много ислямски теолози. Тяхното участие бе свързано най-вече със зачитането на ислямското право и правила. Искаме да изпратиме на света съобщение за истинския живот и делото на Мохамед, както и да изобличим филма, сниман в САЩ, което обижда неговия образ и дело", подчерта Хасимя в интервю за турската агенция "Анатолия".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
виновен

2015.02.07 | 12:08

2
Когато сам си правиш филм, още повече за възхвала , това е пропаганда! Няма го непредубеденият страничен и трезв поглед към дадените събития и личности! Тази пропаганд само ще затвърди убеждението , че "невинните" мюсюлмани ги тресе треска на малоценност и неадекватност да се приобщят към съвременния начин на живот!

2015.02.07 | 12:08

1
Ама той мухмед вече си има и емотиконка с неговия образ - :§

Добави коментар

Водещи новини