Изкупиха целия тираж на вестника с карикатурите на Мохамед

  • 20 септември 2012 07:32

  • 1130
  • 3
Изкупиха целия тираж на вестника с карикатурите на Мохамед
©

Целият тираж на френското сатирично издание „Шарли Ебдо" с карикатурите на пророка Мохамед бе изкупен вчера само за един час, съобщават световни медии.

„Седемдесет и пет хиляди екземпляра - стандартният тираж - вече са разпродадени",  съобщи  пред агенция „Франс прес" директорът на сатиричния седмичник Стефан Шарбоние.

По думите му, редакцията предвижда издаването на допълнителен тираж, който ще излезе на 21 септември.

Междувременно медии информираха, че жителите на някои райони на Париж, населени предимно с имигранти от мюсюлманските страни от Северна Африка, са купували вестника само за да го разкъсат и изхвърлят.

Припомняме, че вчера в най-новия си брой седмичникът публикува четири карикатури, в две от които мюсюлманският пророк бе представен гол. Заради опасения от враждебни реакции Франция обяви, че ще затвори  свои посолства и училища в около 20 страни в петък, 21 септември.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1130 3

Коментари 3

Добави коментар
Късметлия

2012.09.26 | 08:59

3
Не мога да разбера какъв е мерака на всички да подклаждат етнически напрежения. То е ясно че ония на изток имат малко по-изкривена ценностна система и убеждения, склонни са към самоубийствени атентати и протестни действия с екзекуционна цел, ама това ли е начина - усмивайки ги ние християните излизаме виновни и все едно конфликта е започнал от нас, а е факт че на ония не им стиска първи да започнат и затова само чакат нещо незначително, за да се хванат за него и да избият поредната порция невинен народ.

2012.09.21 | 15:45

2
Мерака е защото е забавно. Силно се надявам и по нашите вестници да пуснат карикатури.
Мен

2012.09.20 | 20:21

1
Явно тоя въпросния пендел Мохамед е доста добра партия за вестникарите. Всеки брой по една карикатура и ще избият рибата.

Добави коментар

Водещи новини